Wat de Florida Keys zo speciaal maakt

Florida Keys – Close to perfect:
Een Paradijselijke Reiservaring

Florida, een staat die bekend staat om zijn zonovergoten stranden en betoverende landschappen, biedt een bijzondere parel voor reizigers: de Florida Keys. Deze eilandenreeks, beroemd om zijn azuurblauwe wateren, kleurrijke koraalriffen en ontspannen sfeer, is een bestemming die dichtbij perfectie komt. Voor reizigers die een onvergetelijke ontsnapping zoeken, belooft een reis naar de Florida Keys via UStravel.nl een ervaring te worden die alle zintuigen prikkelt.

Het (onder)waterleven van Florida Keys

Een waar eilandparadijs

De Florida Keys bestaan uit ongeveer 1700 eilandjes, elk met zijn eigen unieke karakter. De grootste en meest bekende zijn Key LargoIslamoradaMarathon, Big Pine Key, en natuurlijk, Key West. De eilanden zijn verbonden door de Overseas Highway, de beroemde snelweg die zich uitstrekt over de turquoise wateren van de Golf van Mexico en de Straits of Florida. 

Key Largo Florida Keys

De prachtige stranden van Florida Keys

De stranden van de Florida Keys zijn een oase van rust en schoonheid. Denk aan poederachtig wit zand dat je zachtjes omhult terwijl je naar de horizon staart. Van Bahia Honda State Park tot Smathers Beach in Key West, elke plek heeft zijn eigen charme en belooft een ontspannen dag vol zon en zee.

Florida Keys

Snorkelen en duiken in de Keys

De Keys zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Je kunt er snorkelen of duiken in het op een na grootste koraalrif ter wereld, het Florida Reef. Er zijn talloze plekken om te vissen, kajakken en zeilen. Het Dry Tortugas National Park, bestaande uit afgelegen eilandjes, is een must-see voor avonturiers.

Het John Pennekamp Coral Reef State Park in Key Largo biedt geweldige mogelijkheden om de onderwaterwereld te verkennen.

Snorkelen en duiken Florida Keys

Florida’s buitengewone flora en founa

Het maritieme leven

De Keys zijn de thuisbasis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan zeeleven. Ontdek zeldzame vogelsoorten, speelse dolfijnen en manatees. Een bezoek aan het Dolphin Research Center biedt een educatieve en hartverwarmende ervaring.

Everglades National Park

Net ten noorden van de Keys ligt het iconische Everglades National Park, een moerasgebied dat bekend staat om zijn unieke ecosystemen. Maak een spannende airboattocht en spot alligators, panter en een overvloed aan vogelsoorten.

Everglades boat tour

De smaken van de Florida Keys

De keuken van de Florida Keys is een heerlijke mix van verse zeevruchten, tropische smaken en Caribische invloeden. Hier zijn enkele kenmerken van de culinaire scene in de Keys:

Smaken van de zee

De Florida Keys staan bekend om hun verse zeevruchten, waaronder kreeft, conch, grouper, snapper, mahi-mahi, en natuurlijk, stone crab. De Keys hebben het hele jaar door verschillende viswedstrijden, en veel restaurants serveren de vangst van de dag. Verser dan dat wordt het niet!

Stone crab

Stone Crab is een beroemde delicatesse uit de Florida Keys. De krabben worden speciaal gevangen voor hun klauwen, die na vangst weer worden teruggezet in zee om te regenereren. Eenmaal gekookt, worden de klauwen gekraakt en geserveerd met pittige mosterdsaus, wat resulteert in een heerlijk en uniek gerecht. Wat het nog specialer maakt, is het duurzame vangstproces: alleen de klauwen worden geoogst, waardoor de krabbenpopulatie behouden blijft, wat zorgt voor een milieuvriendelijke culinaire ervaring.

Stone crab

De Grouper Sandwich

De Grouper Sandwich is een andere lekkernij die je niet mag missen wanneer je de Florida Keys bezoekt. Deze populaire vis sandwich maakt gebruik van grouper, een stevige en smaakvolle zeevis die in de wateren rondom de Keys veel voorkomt.

Grouper sandwich

Key Lime Pie

Key Lime Pie is een lokale delicatesse die synoniem staat voor de smaak van de Florida Keys. Deze taart is gemaakt van Key lime sap, gecondenseerde melk, eieren en een grahamcrackerkorst en is de perfecte balans tussen zoet en zuur. Veel restaurants en bakkerijen in de regio serveren hun eigen versie van deze traktatie, dus keuze genoeg!

Key Lime Pie

Kunst en cultuur

De Keys hebben een bloeiende kunstscene. Wandel door kunstgalerijen in Key West en ontdek lokale schilders, beeldhouwers en ambachtslieden. Neem een stukje van de Keys mee naar huis in de vorm van handgemaakte sieraden, kunstwerken en souvenirs.

Florida Key West shops

Relaxte sfeer

De Keys hebben een ontspannen, eilandachtige sfeer. Overal vind je strandbars, restaurants met verse zeevruchten en prachtige zonsondergangen. Het “no worries” gevoel domineert hier, waardoor het een ideale bestemming is voor wie wil ontsnappen aan de dagelijkse stress.

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Ervaar de romantiek in het zuiden.
Sport in Amerika
Ontdek de invloed van Amerikaanse sporten op de Noord-Amerikaanse...

Recente posts

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Kisses from Texas
Sport in Amerika
Alles over de populairste Amerikaanse sporten
San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Sport in Amerika
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Goedkope roadtripideeën