Halloween recept – Chocolate cookies

Halloween staat voor de deur! Dit recept is dan ook perfect voor een griezelig themafeestje of traktatie. Want wat is er nou lekkerder dan chocoladekoekjes? Chocoladekoekjes met glazuur natuurlijk 😉 Naast dat ze heerlijk zijn, zien ze er ook nog eens hartstikke leuk uit. Bovendien beleef je alleen aan het bakken al de grootste voorpret. Happy Halloween

Ingriënten voor dit Halloween recept:

  • 188g bloem (gezeefd)
  • 62g ongezoet natuurlijk cacaopoeder (of gezeefde cacaopoeder)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel zout
  • 172g ongezouten boter, op kamertemperatuur (1.5 stokjes)
  • 200g kristalsuiker
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel pure vanille-extract
  • Royal icing of Easy Cookie Icing (voor decoratie, zie opmerkingen)
  • Optioneel: gelkleurstof voor het kleuren van de icing
Halloween recipe chocolate cookies

Instructies voor dit Halloween recept:

  1. Maak het deeg:
    • Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een middelgrote kom. Zet opzij.
    • Klop in een grote kom met een handmixer of een standmixer met een paddle-accessoire de boter en suiker op hoge snelheid tot het volledig glad en romig is, ongeveer 2 minuten.
    • Voeg het ei en vanille-extract toe en klop op hoge snelheid tot alles goed gemengd is, ongeveer 1 minuut. Schraap de zijkanten en de bodem van de kom af en klop nogmaals indien nodig om alles goed te mengen.
    • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng op lage snelheid tot alles goed gecombineerd is. Het deeg zal zacht zijn. Als het deeg te zacht en plakkerig lijkt om uit te rollen, voeg dan nog 1 eetlepel bloem toe.
  2. Rol het deeg uit:
    • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Bestuif 2 grote stukken bakpapier of 2 siliconen bakmatten met cacaopoeder (of bloem). Plaats een deel van het deeg op elk stuk bakpapier. Rol het deeg met een deegroller lichtjes bestoven met cacaopoeder (of bloem) uit tot een dikte van ongeveer 1/4 inch. Voeg meer cacaopoeder/bloem toe als het deeg te plakkerig lijkt. Het uitgerolde deeg kan elke vorm hebben, zolang het maar gelijkmatig 1/4 inch dik is.
    • Koel het uitgerolde deeg: Bestuif een van de uitgerolde deegdelen lichtjes met cacaopoeder of bloem. Plaats er een stuk bakpapier bovenop om plakken te voorkomen. (Dit voorkomt plakken.) Plaats het tweede uitgerolde deeg er bovenop. Bedek met plasticfolie of aluminiumfolie en zet minstens 1-2 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor en vorm de koekjes:
    • Verwarm, als het deeg voldoende gekoeld is, de oven voor op 177°C. Bekleed 2-3 grote bakplaten met bakpapier of siliconen bakmatten.
    • Verwijder voorzichtig het bovenste deel van het deeg uit de koelkast. Snijd met koekjesvormen deegvormen uit. Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en snijd verder met behulp van cacaopoeder of bloem om plakken te voorkomen. Werk snel zodat het deeg niet te warm of te zacht wordt. Als dat het geval is, stop dan met wat je doet en zet ongebruikt deeg terug in de koelkast om het 10 minuten te laten opstijven. Herhaal het snijden van vormen met het tweede deel deeg. (Opmerking: Het lijkt misschien niet veel deeg, maar je krijgt veel koekjes van de restjes deeg die je opnieuw uitrolt.)
  4. Bak en laat afkoelen:
    • Schik de gevormde koekjes op bakplaten

Inspiratie voor dit Halloween recept komt van Sally’s Baking Addiction

Check ook ons andere Halloween recept:
Spinnenweb Pompoensoep!

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (6)
Op 1 juli viert Canada haar verjaardag met, een nationale...
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS. Elk jaar op 2 juli is het...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (6)
Canada Day
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS
JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
JazzmuziekInAmerika (6)
JazzmuziekInAmerika (5)
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika