Ontdek de highlights langs de Mississippi River

Reis langs de Mississippi Rivier en ervaar de rijke geschiedenis, levendige muziekcultuur en adembenemende natuur van Louisiana, Arkansas, Missouri en Tennessee.

De Mississippi Rivier, een van de meest iconische waterwegen in de USA, stroomt door maar liefst 10 staten! Niet alleen de rivier zelf is prachtig, langs de Mississippi heb je talloze culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden. In deze blog nemen we je mee op een reis langs de rivier, waarbij we de hoogtepunten van Louisiana, Arkansas, Missouri en Tennessee uitlichten.

Louisiana – de geboorteplaats van jazz en Creoolse cultuur

Louisiana, met New Orleans als zijn parel, staat bekend als de geboorteplaats van jazz en een thuis voor de rijke Creoolse cultuur. Ontdek de unieke charme van deze staat, waar muziek, geschiedenis en culinaire tradities samenkomen.

New Orleans

New Orleans, de grootste stad van Louisiana, ademt geschiedenis en muziek. Een must-visit bestemming is het historische French Quarter, waar smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige marktplaatsen je terug in de tijd nemen. Hier kun je genieten van live jazzmuziek die uit elke hoek en straatkant stroomt. Struin door de straten en ervaar de unieke sfeer van deze stad die jazz heeft voortgebracht.

Mustache_Hear-the-Music_New-Orleans_Louisiana_ID_7297
LA_NewOrleans_0123_11072022_CAFEDUMONDE_00051_web72DPI-1

Laat je culinair verwennen met de lokale Creoolse en Cajun keuken. Proef gerechten zoals gumbo, jambalaya en beignets, en ontdek de smaken die voortkomen uit de mix van Franse, Afrikaanse, Spaanse en inheemse Amerikaanse invloeden. Neem deel aan een smaakvolle reis door de stad en ontdek waarom de eetcultuur hier zo uniek is.

Plantagehuizen

Verken de geschiedenis van Louisiana verder door een bezoek te brengen aan enkele van de prachtige historische plantages langs de rivier. Deze plantages bieden een fascinerende blik in het verleden van het zuiden van de Verenigde Staten. Bewonder de antebellum-architectuur, de weelderige tuinen en leer meer over het leven op deze plantages tijdens verschillende periodes van de geschiedenis.

Oak Alley Plantation (3)
Oak Alley Plantation (4)

Een populaire bestemming is bijvoorbeeld de Oak Alley Plantation, bekend om zijn indrukwekkende eikenbomen die een majestueuze laan vormen. Hier kun je de grandeur van het zuidelijke leven in de 19e eeuw ervaren. Andere plantages, zoals de Laura Plantation, bieden inzicht in het leven van de Creoolse gemeenschap.

In Louisiana komt de geschiedenis tot leven, van de bruisende straten van New Orleans tot de majestueuze plantagehuizen langs de rivier. Een reis naar deze staat belooft een unieke ervaring vol muziek, cultuur en betoverende landschappen.

Arkansas – natuurlijke schoonheid en historische schatten

Arkansas, een staat die vol is van prachtige landschappen en historie, nodigt reizigers uit om te ontdekken wat deze regio zo uniek maakt. Van de bruisende hoofdstad tot de uitgestrekte natuurparken, Arkansas biedt een diversiteit aan ervaringen.

Little Rock

De hoofdstad van Arkansas, Little Rock, heeft een indrukwekkende geschiedenis en een rijke culturele ervaring. Verken de intrigerende musea zoals het William J. Clinton Presidential Library, dat het leven en de carrière van de voormalige president viert. Breng een bezoek aan het Little Rock Central High School National Historic Site, een belangrijk monument dat herinnert aan de strijd voor burgerrechten in de jaren 50.

Little_Rock_Arkansas_Mississippi_River

De kunstscene in Little Rock is levendig, met galerijen en podia die lokale en internationale kunstenaars verwelkomen. Dwaal door de River Market District, waar lokale winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden een bruisende sfeer creëren.

Natuurparken

Arkansas is gezegend met een overvloed aan natuur, vooral in de vele staatsparken langs de rivier. Verken de schilderachtige landschappen en geniet van outdooractiviteiten in parken zoals Petit Jean State Park, Mount Magazine State Park en Hot Springs National Park.

Petit Jean State Park, genoemd naar een Franse ontdekkingsreiziger, biedt adembenemende uitzichten, wandelpaden en watervallen. Mount Magazine State Park, gelegen op de hoogste top van de staat, biedt wandelaars en natuurliefhebbers een ongeëvenaard uitzicht over de vallei

Petit Jean state park mississippi river
hot springs national park

Hot Springs National Park, met zijn warmwaterbronnen, is een van de oudste beschermde natuurgebieden in de Verenigde Staten. Bezoekers kunnen ontspannen in badhuizen en genieten van de genezende eigenschappen van het thermale water.

Arkansas weeft de natuur naadloos samen met historische schatten, waardoor het een bestemming is die zowel avontuurlijke reizigers als geschiedenisfanaten zal bekoren. Verken de veelzijdigheid van deze staat en laat je betoveren door zijn natuurlijke en culturele rijkdom.

Missouri – de poort naar het Westen

Missouri, bekend als de “Poort naar het Westen”, biedt een rijke mix van geschiedenis, cultuur en avontuur. Ontdek de hoogtepunten van deze staat, van de iconische Gateway Arch in St. Louis tot de charmante stad Hannibal, doordrenkt van de literaire erfenis van Mark Twain.

St Louis

St Louis is gelegen in de Amerikaanse staat Missouri, dichtbij de grens met de staat Illinois. Geniet hier van een hapje en drankje want je bevind je in een van de populairste eetsteden van het land.

gateway arch st louis mississippi river
  • Gateway Arch: Bewonder het indrukwekkende silhouet van de Gateway Arch, een architectonisch meesterwerk dat fungeert als een symbolische toegang tot het westen. Neem de tram naar de top voor adembenemende uitzichten over de stad en de rivier.
  • Anheuser-Busch Brouwerij: Bezoek de historische Anheuser-Busch brouwerij en krijg een kijkje achter de schermen van het brouwproces van enkele van Amerika’s meest populaire bieren. Proef de lokale brouwsels en ontdek de biercultuur van St. Louis.
  • Muzikale Geschiedenis: Duik in de rijke muzikale geschiedenis van de stad, vooral op het gebied van jazz en blues. Verken de levendige muziekscène in de wijk Soulard of breng een bezoek aan het National Blues Museum om de diepgaande invloed van deze muziekstijlen te begrijpen.

Mark Twain’s Hannibal

Reis naar Hannibal, de geboorteplaats van Mark Twain en het decor van zijn beroemde werken over Tom Sawyer en Huckleberry Finn.

  • Mark Twain’s Boyhood Home: Verken het huis waar Mark Twain opgroeide en waar zijn inspiratie voor enkele van de meest geliefde personages uit de Amerikaanse literatuur vandaan kwam.
  • Mississippi River: Geniet van de schilderachtige schoonheid van de Mississippi River terwijl je de stad verkent. Een riviercruise biedt een ontspannen manier om de omgeving te bewonderen.

Hannibal is doordrenkt van de charme uit de 19e eeuw en biedt bezoekers een kans om terug te stappen in de tijd en de wereld te ervaren die Mark Twain zo meesterlijk heeft beschreven.

Missouri, met zijn diverse attracties en rijke geschiedenis, belichaamt de pioniersgeest van het westwaarts streven in de Verenigde Staten. Van stadsverkenningen tot literaire ontdekkingen, Missouri heeft voor iedere reiziger iets te bieden.

Tennessee – muziek, geschiedenis en Zuidelijke gastvrijheid

Tennessee, een staat doordrenkt van muzikale erfenis, rijke geschiedenis en warme zuidelijke gastvrijheid, nodigt reizigers uit om te genieten van een diverse en boeiende reiservaring. Van de bruisende stad Memphis tot de adembenemende natuurlijke wonderen langs de rivier, Tennessee heeft voor elk wat wils.

Memphis

Memphis staat wereldwijd bekend om zijn bijdragen aan de muziekgeschiedenis, vooral op het gebied van blues en rock ‘n’ roll.

  • Graceland: Duik in de wereld van muzieklegende Elvis Presley met een bezoek aan Graceland, het statige landgoed dat ooit het huis van de King of Rock ‘n’ Roll was. Verken de weelderige vertrekken, bewonder zijn indrukwekkende autoverzameling en begraafplaats, en ervaar de erfenis van Elvis.
  • Beale Street: Wandel door de levendige Beale Street, waar de tonen van blues en jazz uit de vele clubs en bars klinken. Proef de authentieke zuidelijke keuken en geniet van live optredens die de straten vullen met muzikale energie.

Tennessee’s landschappen

Tennessee biedt ook adembenemende natuurlijke wonderen langs de rivier, waardoor het de perfecte bestemming is voor natuurliefhebbers.

  • Great Smoky Mountains National Park: Ontdek de ongerepte schoonheid van de Great Smoky Mountains, die de grens vormen tussen Tennessee en North Carolina. Wandelpaden, schilderachtige uitzichten en diverse flora en fauna wachten op bezoekers in dit nationale park dat bekend staat om zijn mistige bergen.
  • Chickamauga and Chattanooga National Military Park: Stap terug in de tijd en verken de historische betekenis van dit park, dat herinnert aan de Slag bij Chickamauga tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Monumenten, kanonnen en uitgestrekte groene velden vertellen het verhaal van een cruciaal moment in de geschiedenis.

Tennessee’s unieke combinatie van muzikale erfenis, geschiedenis en natuurlijke pracht belooft reizigers een betoverende ervaring. Of je nu geniet van de levendige klanken van Beale Street of de rust vindt in de uitgestrekte natuurgebieden, Tennessee verwelkomt je met open armen en een onmiskenbare zuidelijke charme.

Een reis langs de Mississippi Rivier biedt een unieke kans om de ziel van Amerika te ervaren. Van de muzikale straten van New Orleans tot de historische paden van Hannibal, elke staat langs deze machtige rivier heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om de Mississippi Rivier te bezoeken?

De lente en herfst zijn ideaal vanwege het aangename weer en de minder drukke toeristische attracties.

Hoe kan ik het beste reizen langs de Mississippi Rivier?

Een autorondreis is de meest flexibele manier om de verschillende staten te verkennen.

Zijn er boottochten beschikbaar op de Mississippi Rivier?

Ja, er zijn diverse boottochten en cruises beschikbaar die een uniek perspectief bieden op de rivier en de omliggende gebieden.

Wat zijn enkele must-visit attracties langs de Mississippi Rivier?

De French Quarter in New Orleans, de Gateway Arch in St. Louis, en Graceland in Memphis zijn enkele hoogtepunten.

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (2)
Het MLB seizoen 2024 staat op het punt om een nieuw...
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktailcultuur is diep geworteld in de...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
NHLPlayoffs2024_StanleyCup
NHL Playoffs 2024
Boston-sunset-cruise
New England reisverslag
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika
NHLPlayoffs2024_StanleyCup
Boston-sunset-cruise