Met 4 generaties naar Florida!

10 man sterk… Dat vergt best wel wat organisatie!

Met grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen op vakantie in Florida, 10 man sterk, vergt best wel wat organisatie….We zijn dan ook in september 2017 al begonnen met het plannen en organiseren voor de vakantie die in juli 2018 plaats ging vinden.

De tickets hadden we al vroeg vastgelegd, heel belangrijk wanneer je met een grote groep gaat, zodat we een voordelige deal hadden en heerlijk rechtstreeks konden vliegen met Delta Airlines naar Orlando.

Florida is natuurlijk geweldig wanneer je met het hele gezin gaat, er is namelijk voor iedereen wel wat leuks te vinden! Onze basis voor het grootste deel van de reis was een prachtige villa met 6 slaapkamers, 5 badkamers en een heerlijk eigen zwembad -mèt jacuzzi- in Kissimmee. Zo zit je lekker centraal, iedereen heeft zijn eigen privé-stukje en de vrijheid om een dag thuis te blijven als iemand daar zin in heeft. Je hebt alles voorhanden wat je thuis ook hebt, wat het heel relaxt maakt.

Ook hebben we gekozen voor twee auto’s om wat meer flexibel te kunnen zijn en niet altijd verplicht te zijn om alles met elkaar te doen. Zo ben ik met mijn dochter en kleindochters van 7 en 6 een dag naar Legoland geweest, wat voor kinderen boven de 12 jaar eigenlijk niet meer zo leuk is, maar waar die kleintjes van genoten hebben! Met mijn moeder ben ik naar een enorme Flea Market (vlooienmarkt) geweest bijvoorbeeld en met z’n allen zijn we op zaterdagavond naar Fun Spot Kissimmee geweest. Dit is een pretparkje, waar de kinderen alle attracties deden en wij de parade van -vaak verlichte- oldtimers hebben gekeken in Old Town Kissimmee, waar je ook Fun Spot vindt. Superleuk! Wat ook echt een leuke optie is met je hele familie, is SeaWorld. Je hebt er de zeedieren, fantastische shows en geweldige attracties; dus een topdag voor iedereen. En natuurlijk is er geshopt in de Outlet Malls, daar was iedereen wel voor te porren!

Je vindt in Florida enorm veel meren, dus we hebben ook een dag gevaren en we zijn een dag naar het prachtige natuurpark Wekiwa Springs geweest, waar je kunt zwemmen in kristalhelder water en waar je kano’s kunt huren om door de kreken te varen, langs de schildpadden, vogels en alligators. Na Orlando/Kissimmee zijn we naar Miami gegaan. Hier verbleven we een paar nachten in twee appartementen, wat ook een prima optie was. South Beach was natuurlijk een ‘must-see’, zeker ’s avonds kijk je hier je ogen uit naar alles wat voorbij komt paraderen, en we hebben een heerlijke cruise gemaakt langs Millionaire’s Row, waar je de enorme huizen van de ‘rich & famous’ kunt bekijken.

We hebben de Florida Keys bezocht en zijn geëindigd in Fort Myers Beach, heerlijk relaxen aan de spierwitte stranden aan de Golf van Mexico. Met de kinderen lekker schelpen gezocht en sand dollars en ’s avonds met de volwassenen lekker een cocktailtje drinken. We hebben bewust gekozen om niet te veel van plaats naar plaats te reizen, maar meer vanuit één centrale plek telkens dingen te doen. Je bent met zo’n grote groep namelijk veel langzamer dan wanneer je met enkel je eigen gezin gaat. Voordat je weg bent…er is altijd iemand die niet op tijd klaar is, nog wat vergeten is of toch nog even voor de zekerheid naar het toilet moet.

Al met al was het een bijzondere reis en heel speciaal om met 4 generaties mee te maken. We hebben echt mooie herinneringen gemaakt.

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

Header_1920x1080_Minnesota
Ontdek de fascinerende inheemse geschiedenis van Minnesota,...
Header_Minnesota_GrandMarais
We nemen je graag mee op reis door de adembenemende...

Recente posts

Header_1920x1080_Minnesota
Native Minnesota: de geschiedenis van de inheemse bevolking
Header_Minnesota_GrandMarais
Natuur & wildlife in Minnesota: "The Land of 10,000 Lakes"
Header_family-itasca-state-park-mississippi-headwaters
Wat te doen in Minnesota: de top 10 bezienswaardigheden
minneapolis_mn_Minneapolis_Mississippi_Skyline
9 steden in Minnesota die je bezocht moet hebben
Jamestown North Dakota
North Dakota: de 8 leukste steden
Header_1920x1080_Minnesota
Header_Minnesota_GrandMarais
Header_family-itasca-state-park-mississippi-headwaters
minneapolis_mn_Minneapolis_Mississippi_Skyline
Jamestown North Dakota