De 3 must-visits van Florida’s Paradise Coast

Naples, Marco Island en de Everglades

Florida staat bekend om haar zonnige stranden, betoverende natuurlijke schoonheid en unieke landschappen. Als je op zoek bent naar een waar paradijs, hoef je niet verder te zoeken dan de “Paradise Coast” van Florida, bestaande uit NaplesMarco Island en de betoverende Everglades. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis naar dit adembenemende stukje Florida en laten we je zien waarom het een must-visit bestemming is.

Naples, Florida een zonnige oase

Naples, gelegen aan de zuidwestkust van Florida, is een bestemming die de harten van bezoekers verovert met haar prachtige witte zandstranden en een overvloed aan zonneschijn. Hier zijn enkele hoogtepunten van Naples:

Golven en stranden

In het hart van Naples strekt de Golf van Mexico zijn armen uit, en in die omhelzing bevinden zich enkele van de meest spectaculaire stranden van de Verenigde Staten. Vanderbilt Beach, met zijn zachte zand en kalme golven, nodigt uit tot ontspanning onder de zon. Delnor-Wiggins Pass State Park biedt een ongerepte natuurlijke schoonheid, met weelderige duinen en kristalhelder water dat ideaal is om te zwemmen. En dan is er nog het historische Naples Pier, een iconische plek waar je kunt wandelen, vissen en genieten van adembenemende zonsondergangen. De rust en schoonheid van deze stranden maken van Naples een waar paradijs aan de Golf van Mexico.

Naples, Florida

Kunst en cultuur

Naples heeft een bruisende kunstscene, met galerijen en theaters. Ontdek het Naples Art District of woon een voorstelling bij in het Artis-Naples Performing Arts Center.

Culinair Naples

In Naples kun je genieten van verse gegrilde zeevruchten zoals garnalen en kreeft, evenals de beroemde Stone Crab tijdens het seizoen. Probeer ook de populaire grouper sandwich en proef de lokale delicatesse, Key Lime Pie. Alligatorvlees wordt soms geserveerd, en de invloed van de Cubaanse keuken is duidelijk met gerechten zoals Cuban sandwiches en empanadas. Tropische vruchten zoals mango’s en ananassen zijn overvloedig in deze regio.

Key Lime Pie
Stone crab

Marco Island, Florida

Verbonden met het vasteland door de iconische Jolley Bridge, is Marco Island een bestemming waar luxe en ontspanning samenkomen. Hier kun je jezelf onderdompelen in luxe accommodaties, weelderige spa’s en verrukkelijke gerechten.

South Marco Beach

South Marco Beach verwelkomt je met uitgestrekte zandstranden en kalme, azuurblauwe wateren. Het is de ideale plek om te ontspannen onder de warme zon, terwijl je het rustgevende geluid van de golven op de achtergrond hoort. Hier kun je zonnebaden op zachte, witte zandstranden en af en toe een verfrissende duik nemen in de verkoelende zee.

South Marco Beach

Tigertail Beach

Aan de andere kant biedt Tigertail Beach een andere ervaring met de unieke lagune-omgeving en weelderige natuur. Het strand wordt omgeven door weelderige mangrovebossen en je kunt er kajakken door kronkelende waterwegen. Een geweldige manier om de lokale flora en fauna van dichtbij te ervaren. Voor avonturiers zijn er vaak mogelijkheden voor watersporten zoals paddleboarden en windsurfen, waardoor Tigertail Beach een paradijs is voor liefhebbers van actieve recreatie.

Dolfijnen spotten

Een hoogtepunt van je bezoek aan Marco Island is het spotten van dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Stap aan boord van een boot en laat je verrassen door de gracieuze sprongen van deze vriendelijke zeebewoners. Sommige tours bieden zelfs de mogelijkheid om bij zonsondergang dolfijnen te bewonderen, wat zorgt voor een extra vleugje romantiek.

Wilde avonturen in de Everglades, Florida

Geen reis naar de Paradise Coast is compleet zonder een bezoek aan de Everglades, een van ‘s werelds meest unieke ecosystemen.

Airboat tours

Stap aan boord van een luchtboot en glijd over het wateroppervlak terwijl je de verborgen schatten van de Everglades ontdekt. Alligators, zeldzame vogels en exotische planten zijn slechts enkele van de wonderen die je kunt tegenkomen.

Everglades boat tour

Big Cypress National Preserve

Dit uitgestrekte moerasland biedt wandelpaden die je meenemen door weelderige bossen van cipressen en langs slingerende waterwegen. Vergeet niet je camera mee te nemen om het prachtige wildlife vast te leggen.

Miccosukee Indian Village

Leer over de rijke cultuur en tradities van de Miccosukee-stam, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Bekijk traditionele ambachten, dansen en geniet van authentieke Indiaanse gerechten.

Praktische tips

  • Beste tijd om te bezoeken: Het hele jaar door is goed om te bezoeken, maar het hoogseizoen is van november tot april vanwege het aangename weer.
  • Accommodatie: Er zijn tal van resorts en hotels in Naples en Marco Island voor alle budgetten, van luxueuze resorts tot gezellige bed & breakfasts.
  • Verken de natuur: Bescherm de unieke ecosystemen door de natuur te respecteren en afval op te ruimen.
  • Activiteiten voor alle leeftijden: Of je nu met je gezin reist, met vrienden of als stel, er zijn activiteiten en attracties voor iedereen.

Florida’s Paradise Coast is een bestemming die alle vakantiedromen vervult, of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, avontuurlijke excursies in de Everglades of culturele ervaringen in Naples. Maak je klaar voor een onvergetelijke reis naar het paradijs van Florida! Ontdek het nu zelf tijdens deze 9-daagse rondreis door het beste van Florida

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

San-Francisco-highlights
Wat te doen in San Francisco?
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Ga mee op een avontuurlijke reis langs Route 66, ook...

Recente posts

San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly
Voel de passie in Philly
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly