Verken de bestemmingen langs de Route 66

Ga mee op een avontuurlijke reis langs Route 66, ook bekend als The Mother Road.

Verken de bestemmingen langs de Route 66! Route 66 een historische autoweg in de Verenigde Staten die oorspronkelijk liep van Chicago, Illinois, naar Santa Monica, Californië. De route is beroemd om de rol in de Amerikaanse volksverhuizing westwaarts en de ontwikkeling van de Amerikaanse autocultuur.

Route 66

Route 66 loopt door acht staten: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. Enkele hoogtepunten zijn het Route 66 Museum in Illinois, de Old Chain of Rocks Bridge in Missouri, het Petrified Forest National Park in Arizona, en de eindbestemming bij de Santa Monica Pier in Californië.

Chicago

Pontiac, Illinois

Verlaat Chicago, waar Route 66 begint, en rij twee uur zuidwestelijk naar Pontiac. Geniet van memorabilia in de Route 66 Association Hall of Fame & Museum, en maak een selfie bij de opvallende Route 66-muurschildering.

Bestemmingen langs de Route 66

St Louis, Missouri

Steek vervolgens de Mississippi over naar St. Louis. Herbeleef de geschiedenis terwijl je loopt over de oude Chain of Rocks Bridge van Route 66. Een tramrit brengt je naar de top van de iconische Gateway Arch.

gateway arch st louis mississippi river

Baxter Springs, Kansas

Slinger je weg naar Baxter Springs, een klein stadje in Kansas dat heerlijk in het verleden vastzit. Verzamel vintage spullen in antiekwinkels, haal een drankje bij een klassieke frisdrankfontein en bezoek het Route 66 Visitors Center of het Baxter Springs Heritage Center en Museum.

Tulsa, Oklahoma

Bijgenaamd de “Hoofdstad van Route 66,” is Tulsa thuisbasis voor 45 kilometer van de beroemde weg. Stop bij Buck Atom’s Cosmic Curios voor thematische geschenken of wandel tussen de bronzen beelden gerelateerd aan Route 66 in het Cyrus Avery Centennial Plaza.

Route 66 Oklahoma

Amarillo, Texas

Reserveer tijd om de attracties van Route 66 in Amarillo te verkennen. Winkel en dineer je weg door het Route 66 Historic District, bezoek daarna Cadillac Ranch, waar je wordt uitgenodigd om je eigen spraygeschilderde kunstwerk toe te voegen aan de half begraven auto’s.

Route 66 Cadillac ranch

Albuquerque, New Mexico

Volg Route 66 naar de winkel- en restaurantrijke Historische Oude Stad van Albuquerque langs de historische Route 66 strip. Deze stad in het zuidwesten is een bijzondere traktatie tijdens het Internationale Ballonfestival in oktober, wanneer heteluchtballonnen de lucht vullen.

Holbrook, Arizona

Route 66 snijdt recht door het Petrified Forest National Park, een hooggelegen geologische schatkist gevuld met versteend hout en fossielen. Bezoek het Rainbow Forest Museum in het park en verblijf in het vintage Wigwam Motel in Holbrook.

Santa Monica, Californië

Waar Route 66 eindigt in het zonnige Santa Monica, doop je tenen in de Stille Oceaan. Fiets langs het Marvin Braude Bike Trail, test je kracht op het Original Muscle Beach en vang een zonsondergang vanaf de pier.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen over de bestemmingen langs de Route 66

Wat is Route 66?

Route 66, ook bekend als de Mother Road, is een historische autoweg in de Verenigde Staten die oorspronkelijk liep van Chicago, Illinois, naar Santa Monica, Californië. De route is beroemd om zijn rol in de Amerikaanse volksverhuizing westwaarts en de ontwikkeling van de Amerikaanse autocultuur.

Welke staten doorkruist Route 66?

Route 66 loopt door acht staten: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

Wat zijn enkele must-see attracties langs Route 66?

Enkele hoogtepunten zijn het Route 66 Museum in Illinois, de Old Chain of Rocks Bridge in Missouri, het Petrified Forest National Park in Arizona, en de eindbestemming bij de Santa Monica Pier in Californië.

Hoe lang duurt het om Route 66 te rijden?

De tijd die nodig is om Route 66 te rijden kan variëren afhankelijk van hoeveel stops je maakt, maar gemiddeld duurt het ongeveer twee weken om de hele route van ongeveer 2.448 mijl (3.940 kilometer) te voltooien.

Is Route 66 geschikt voor gezinnen?

Ja, Route 66 is een fantastische route voor gezinnen, met tal van kindvriendelijke attracties en activiteiten langs de weg. Van historische sites en musea tot natuurparken en interactieve ervaringen, er is voor elk wat wils.

Wat is de beste tijd van het jaar om Route 66 te rijden?

De lente en herfst zijn ideaal om Route 66 te rijden vanwege het mildere weer en minder verkeer. Zomermaanden kunnen erg warm zijn, vooral in de zuidwestelijke staten.

Zijn er speciale evenementen langs Route 66 die ik niet mag missen?

Ja, er zijn verschillende evenementen zoals het Route 66 Festival, de Internationale Ballonfiesta in Albuquerque in oktober, en klassieke autoshows die door het jaar heen plaatsvinden. Deze evenementen bieden een diepere blik in de cultuur en geschiedenis van de Route 66 gemeenschappen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een roadtrip langs Route 66?

Zorg ervoor dat je voertuig goed onderhouden is, plan je route en accommodaties vooruit, en pak essentiële benodigdheden in zoals een eerste-hulp kit, voldoende water, snacks en een actuele kaart of GPS-apparaat.

Zijn er mobiele apps die kunnen helpen bij het navigeren op Route 66?

Ja, er zijn verschillende apps beschikbaar die je helpen bij het navigeren, het vinden van interessante plaatsen langs de route en het bijhouden van je reis. Voorbeelden zijn de “Route 66 Navigation” app en de “Route 66 Ultimate Guide” app.

Wat zijn enkele typische gerechten die ik moet proberen langs Route 66?

Probeer regionale specialiteiten zoals Chicago-style pizza in Illinois, barbecue in Missouri en Oklahoma, Tex-Mex in Texas, en chili in New Mexico. Elke staat biedt unieke culinaire ervaringen die deel uitmaken van de Route 66 cultuur.

Zijn er veiligheidstips die ik moet volgen tijdens mijn Route 66 roadtrip?

Ja, blijf altijd alert en respecteer de verkeersregels. Wees voorzichtig in minder bevolkte gebieden en zorg ervoor dat je mobiele telefoon altijd opgeladen is. Het is ook aan te raden om regelmatig te stoppen om te rusten tijdens lange ritten.

Kan ik delen van Route 66 fietsen?

Ja, er zijn delen van Route 66, vooral in de stedelijke gebieden, die geschikt zijn voor fietsers. Sommige steden hebben specifieke fietspaden die de historische route volgen.

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Ervaar de romantiek in het zuiden.
Sport in Amerika
Ontdek de invloed van Amerikaanse sporten op de Noord-Amerikaanse...

Recente posts

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Kisses from Texas
Sport in Amerika
Alles over de populairste Amerikaanse sporten
San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Sport in Amerika
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Goedkope roadtripideeën