Kisses from Texas

Ervaar de romantiek in het zuiden.

Bij een romantische reis denken de meeste mensen aan Parijs of de Malediven, maar niet aan een rondreis door Texas. Zonde! Want de zuidelijke staat van de Verenigde Staten heeft wel degelijk plekken die recht uit een romcom lijken te komen! Van slapen onder de sterren tot dineren aan een rivier. Wij delen de meest romantische plekken van Texas!

The Summit at Big Bend

Glamping

Deze luxueuze glamping is een waar liefdesparadijs! Van hotelkamers gebouwd in een grot tot domes, van alle gemakken voorzien. Met niets dan natuur om je heen zie je hier de zon in alle tinten rood, oranje en geel op en ondergaan. Maak er een vuurtje bij , schenk een glas Texaanse wijn in en je bent een gelukkig mens.

The Summit at Big Bend
(c) Tony Maples, GM, The Summit at Big Bend

De locatie

Je vindt deze parel nabij Big Bend National Park, een van de Dark Sky Reserves ter wereld en dat betekent dat je hier duizenden sterren kunt spotten. Tevens kun je in Big Bend ook prachtige hikes maken en riviertrips: Notebook momentje gegarandeerd!

Dineren in San Antonio

In het stadshart van San Antonio vind je ‘river walk’. Je struint door een prachtig park langs het water. Aan de oevers liggen restaurants met terrasjes. Ocho is er een van. Dit restaurant is gevestigd in de serre van Hotel Havana en heeft gigantische kroonluchters en blauwe velvet banken.

Restaurant Ocho Texas
Havana, San Antonio River Walk

Op het menu vind je gerechten met Mexicaanse, Cubaanse en Texaanse invloeden. De lokale favorieten zijn o.a.:

  • De ribeye, gemarineerd in bier
  • Mole en pindakaas churros
  • Hotdog quesadillas

Speakeasy in Austin

Austin is een bruisende stad, waar je overal geniet van livemuziek. Het wordt niet voor niets ‘live music capitol of the world’ genoemd. Tevens is het een goede uitvalsbasis om kristalheldere meren, watervallen en wijngaarden te ontdekken. Maar waarom je als romantiekeling zeker naar Austin wilt is: de foodies scene. Van BBQ tot fancy restaurant en streetfood waar je u tegen zegt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele cocktailbars…

In Plain Sight

Deze piepkleine en kleurrijke bar, waar slechts plek is voor 8 personen, heeft een intieme sfeer! Je drinkt er Italiaanse cocktails als:

  • Piccola Prugna: umeshu, manzanilla sherry, peer, yuzu
  • Open Sesame: suntory whisky, kokosnoot, geroosterde sesam, frisdrank
  • Southern Pearl: beefeater gin, theemelange, sinsaasappelbloesemhoning, citrus, eiwit

Meow Wolf in Grapevine

Het pittoreske stadje Grapevine ligt tussen Dallas en Fort Worth. Van boetiekjes tot wijnbarren en kunstgalerijen, hier wil je struinen. Zo kun je bij Vetro Glassblowing Studio zelfs een artiest van glas een kunstwerk zien maken. Wil je het innerlijke kind in je naar boven halen? Dan moet je naar Meow Wolf, het interactieve museum voor volwassenen.

Meow Wolf Grapevine
(C) Kate Russel, Meow Wolf Grapevine

Meow Wolf is in Santa Fe opgericht door creatievelingen en inmiddels bestaan er 4 vestigingen, waaronder in Grapevine. In verschillende kamers nemen de kunstenaars je mee in een fictief verhaal. Jij bepaalt jouw eigen avontuur, door de keuzes die je onderweg maakt. Want je krijgt in iedere kamer aanwijzingen om een mysterie op te lossen. Lukt het jullie samen om in 2 uur tijd het mysterie te ontrafelen?

Romantic Cowboy sunset bij Wildcatter Ranch

Hill Country

Deze regio ligt in centraal-Texas en is een droom voor romantiekelingen. Lees: glooiende heuvels, wandelroutes met spectaculaire uitzichten, wijngaarden, pittoreske steden en romantische ranches, waaronder wildcatter ranch. In het noorden van Hill Country is dit dé plek waar je vanuit een houten hot tub de zon en prachtige landschap kunt zien ondergaan.

Wildcatter Ranch Texas
(c) Wildcatter Ranch

Wildcatter Ranch

Haal de cowboy in jezelf naar boven en volg een lesje lasso werpen of ga met een paard of jeep de Kisinger Mountain op en daal af naar de Brazos River. Bij terugkomst geniet je in The Steakhouse van een heerlijke steak, Texaanse wijn en sluit af met een cocktail in de hot tub, voordat jullie jezelf terugtrekken in de suite. Dit is het goede leven.

Wildcatter Ranch Texas
(c) Wildcatter Ranch

Rooftop cinema in Houston

De grootste stad van Texas is vooral bekend door het Space Centre. Maar het is ook een culinaire hotspot en een stad vol kunst. Niet veel plekken in de Verenigde Staten hebben professionele gezelschappen in ballet, opera, symfonie en theater, maar Houston heeft het! En als je op zoek bent naar romantiek, dan moet je een rooftop cinema bezoeken.

Houston Rooftop Cinema Club
(c) Houston Rooftop Cinema Club

Na de zomer kun je in Uptown/Galleria vanaf grote hoogte de sterren op het grote doek te zien. Tijdens de zonsondergang haal je eerst nachos, pretzels, hotdogs of popcorn en kun je een spelletje gigantische jenga wagen op het dak. Vervolgens neem je met en drankje plaats in een loveseat en kijk je klassiekers, cults of nieuwe releases, terwijl de zon ondergaat en de sterrenhemel gaat fonkelen.

Houston Rooftop Cinema Club
(c) Houston Rooftop Cinema Club

Wijngaardhoppen in Fredericksburg

In dit historische stadje komen twee culturen samen. Je vindt er namelijk ook een stukje Duitse historie, doordat in 1800 veel Duitsers zich in Fredericksburg vestigden. Je vindt er veel pittoreske verblijven, kunt er waanzinnig goed eten en het is de ‘Wijnhoofdstad’ van Texas.

Met meer dan 100 wijngaarden is wijngaardhoppen een must! Diverse wijnboeren hebben prijzen gewonnen met hun wijnen. Tijd om te gaan proeven! Volg de Urban Wine Trail en bezoek zo’n 10 wijnboeren en proeflokalen. Onderweg heb je tijd om ook de historische hotspots en boetiekjes te bezoeken. Neem een grote koffer mee, want die wil je vullen met wijn, wijn en nog meer wijn souvenirs!

Verblijven in stijl

Bewonder de sterrenhemel in Texas tijdens een glamping-avontuur. Opties omvatten luxe boomhutten in Cypress Valley in Spicewood, volledig ingerichte hutten bij Geronimo Creek Retreat nabij New Braunfels, en eigenzinnig gerestaureerde trailers bij El Cosmico in het artistieke Marfa.

Historische schatten

Gelegen aan de Rio Grande, zit El Paso vol met geschiedenis en natuur. Volg de El Paso Mission Trail om historische missies te bezoeken en ga daarna wandelen of rotsklimmen in de woestijnpracht van het Franklin Mountains State Park.

Austin, de bestemming voor live muziek

Austin is het epicentrum van de Texaanse muziekscene. Luister naar genres van country tot hip-hop, overal van beroemde festivals tot zelfs op het vliegveld. Bezoek iconische locaties zoals The Continental Club, Broken Spoke en Zilker Park.

Cowboyhoofdstad Bandera

Het Wilde Westen is springlevend in Texas. In Bandera geniet je van traktaties bij de ouderwetse frisdrankfontein van de Bandera General Store en shop je voor authentieke uitrusting bij The Cowboy Store. Draag je nieuwe outfit tijdens een uitstapje naar een cowboy ranch.

Natuurlijke wonderen

Wandel door adembenemende woestijnlandschappen en dobber op de Rio Grande in het Big Bend National Park. Het Guadalupe Mountains National Park bevat de hoogste piek van Texas en ‘s werelds grootste blootgestelde gefossiliseerde rif.

Aan de Texaanse kust

Geniet het hele jaar door van strandjutten langs de lange kust van de Golf van Mexico. In het ontspannen Corpus Christi kun je relaxen op zandstranden, varen en vissen in de warme kustwateren en genieten van verse garnalen en oesters, rechtstreeks uit de Golf.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen over Texas

Wat zijn enkele unieke accommodaties in Texas?

In Texas kun je uniek overnachten in luxe boomhutten, volledig ingerichte hutten en eigenzinnig gerestaureerde trailers die een bijzondere ervaring bieden.

Waar kan ik culturele activiteiten ervaren in Texas?

Houston is bekend om zijn rijke aanbod aan musea en voedselervaringen, terwijl Austin bekend staat om zijn bruisende muziekscene.

Welke historische bezienswaardigheden mag ik niet missen in Texas?

De El Paso Mission Trail en het Franklin Mountains State Park zijn slechts enkele van de plekken waar je de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Texas kunt verkennen.

Waar kan ik live muziek ervaren in Texas?

Austin, het muzikale hart van Texas, biedt een breed scala aan muziekgenres in locaties variërend van festivals tot kleine clubs en zelfs op het vliegveld.

Wat zijn de beste outdoor avonturen in Texas?

Bezoekers kunnen wandelen en kajakken in het Big Bend National Park of de Palo Duro Canyon verkennen, de op één na grootste canyon in de VS.

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

Beren spotten in Canada
Ga op avontuur in de Canadese wildernis
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Ervaar de romantiek in het zuiden.

Recente posts

Beren spotten in Canada
Beren spotten in Canada
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Kisses from Texas
Sport in Amerika
Alles over de populairste Amerikaanse sporten
San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Beren spotten in Canada
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Sport in Amerika
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66