De 7 mooiste plekken om te bezoeken in Miami

Miami is de grootste stad in Florida en ligt aan de zonnige kust. Deze levendige stad heeft prachtige stranden, een spectaculair nachtleven en een heerlijk warm klimaat. Van het iconische South Beach met luxe auto's tot de kleurrijke straten van Wynwood en de historische charme van Vizcaya - we nemen je graag mee op een reis door de highlights van deze bruisende stad.

South Beach

South Beach Miami

South Beach is een iconisch stukje Miami dat wereldwijd bekend staat om de witte zandstranden, kunstdeco-architectuur en trendy sfeer. Je kunt hier heerlijk zonnebaden, wandelen over de beroemde Ocean Drive en genieten van de levendige sfeer. Zodra de zon ondergaat, komt South Beach tot leven met kleurrijke verlichting en het bruisende nachtleven.

Art Deco District

Verken de tijdloze elegantie van het Art Deco District, een betoverende wijk die de kust van Miami siert. Tussen 5th Street en 23rd Street aan Ocean Drive bevindt zich deze historische schatkist van architectonische pracht, waar de pastelkleurige gebouwen uit de jaren 1930 en 1940 een adembenemend eerbetoon vormen aan vervlogen glamour. Wandel langs met palmbomen omzoomde straten en laat je onderdompelen in de unieke architectonische pracht van dit openluchtmuseum.

Vooral ‘s avonds komt Ocean Drive tot leven met neonverlichting, waardoor de straten transformeren in een magisch schouwspel. Naast de visuele pracht biedt het Art Deco District een scala aan boetiekjes, cafés en restaurants, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en de unieke sfeer van South Beach. De wijk is niet alleen een feest voor de ogen maar ook een reis terug in de tijd, waar elke gevel een verhaal vertelt en bezoekers worden ondergedompeld in een periode van glamour en verfijning. Het South Beach Art Deco District is een onmisbare bestemming voor een onvergetelijk verblijf in Miami.

Wynwood Walls

Voor kunstliefhebbers is Wynwood Walls een absolute must-visit. Deze openluchtgalerie toont muurschilderingen en straatkunst van zowel lokale als internationale kunstenaars. Elk kunstwerk vertelt een uniek verhaal en draagt bij aan de creatieve energie van de wijk. Maak een wandeling door de kleurrijke straten en laat je betoveren door de kunstzinnige sfeer.

Wynwood Walls

Little Havana

Duik diep in de Cubaanse cultuur in Little Havana, waar de straten gevuld zijn met de opwindende geuren van sigaren, authentieke Cubaanse gerechten en de vurige klanken van salsa muziek. Calle Ocho, de hoofdstraat van Little Havana, biedt een overvloed aan boetiekjes, restaurants en koffiehuizen. Mis niet de mogelijkheid om een traditionele Cubaanse koffie te proeven of deel te nemen aan een spontane salsa dans op straat.

Little Havana

Vizcaya Museum and Gardens

Voor een vleugje Europese grandeur te midden van de tropen, bezoek het Vizcaya Museum and Gardens. Dit historische landgoed, gebouwd in Italiaanse Renaissance-stijl, herbergt prachtige tuinen, kunstwerken en een indrukwekkend landhuis. Wandel door de weelderige tuinen, bewonder de weelderige architectuur en reis terug in de tijd naar de Gouden Eeuw.

Vizcaya Museum and Gardens

Everglades National Park

Laat de stadsdrukte achter je en verken de ongerepte wildernis van de Everglades. In dit prachtige natuurgebied, bijgenaamd ‘The River of Grass’, kun je op verschillende plekken aan de Tamiami Trail, een airboat tour maken over deze langzaam stromende rivier, waar je ongetwijfeld onderweg alligators zult zien en vele kleurrijke vogels, waaronder veel ibissen en reigers. Met een beetje geluk kom je zelfs herten en otters tegen.

Miami is een stad die de zintuigen prikkelt en een onvergetelijke ervaring biedt. Of je nu geniet van de zon op het strand, de levendige kunstscène verkent of de rijke culturele diversiteit ervaart, Miami heeft voor iedereen iets te bieden. Dus pak je zonnebril en ontdek de magie van deze betoverende stad aan de kust.

Star Island

Star Island, gelegen voor de kust van Miami, is als een exclusieve enclave die de weelde van de stad op unieke wijze belichaamt. Vergelijkbaar met de sterke Cubaanse invloeden die Miami een Hispanic sfeer geven, heeft Star Island zijn eigen aura van luxe en prestige. Wandelend door de met palmbomen omzoomde straten van dit privé-eiland, word je omringd door weelderige herenhuizen en moderne architectuur die een verhaal vertellen van glamour en rijkdom. Star Island, met zijn azuurblauwe wateren en majestueuze uitzicht op Miami, biedt een exclusieve glimp in de wereld van de jetset, vergelijkbaar met de unieke charme van Little Havana en de beroemde Art Deco hotels van Miami Beach.

Star Island Miami

Star Island is een oase van rust, waar de rijken en beroemdheden zich terugtrekken in hun luxueuze woningen aan de waterkant. Hier is het niet ongewoon om langs majestueuze jachten te dwalen, een parallel met het kijken en bekeken worden op de witte stranden van Miami Beach of het wereldberoemde Ocean Drive. In de avonduren opent Star Island zijn deuren voor een betoverende ambiance, vergelijkbaar met de verlichte straten van Ocean Drive, waar terrasjes en clubs tot leven komen en luxe auto’s de straten sieren.

Home away from home in Miami

Wil je de mooiste plekken van Miami zelf ervaren? Verblijf ‘home away from home’ in een appartement waar het je aan niets zal ontbreken. Op loopafstand van het strand, restaurants en entertainment. Al deze appartementen beschikken over een apart leefgedeelte met faciliteiten om zelf een maaltijd te bereiden en één of meerdere aparte slaapkamers.

Veelgestelde vragen

1. Wat maakt South Beach zo bijzonder?

South Beach staat bekend om zijn iconische Ocean Drive, waar ‘s avonds luxe auto’s schitteren, het levendige Art Deco-district met pastelkleurige gebouwen en het uitgestrekte zandstrand dat overdag een paradijs is voor zonaanbidders.

2. Welke plek moeten kunstliefhebbers bezoeken in Miami?

Wynwood Walls is een must-visit voor kunstliefhebbers. Deze openluchtgalerie toont adembenemende muurschilderingen en straatkunst van lokale en internationale kunstenaars.

3. Waar kan ik genieten van de Cubaanse cultuur in Miami?

Duik in de Cubaanse cultuur in Little Havana, waar Calle Ocho bruist van de geuren van sigaren, heerlijke Cubaanse gerechten en de opzwepende klanken van salsa muziek.

4. Welke historische plek moet ik bezoeken in Miami?

Vizcaya Museum and Gardens, een betoverende villa in Italiaanse Renaissancestijl uit 1916, biedt bezoekers een fascinerende reis terug in de tijd met prachtige tuinen en kunstwerken.

5. Waar kan ik winkelen in Miami?

Aventura Mall in North Miami Beach en de levendige Bayside Market Place zijn ideale bestemmingen voor een geweldige winkelervaring in Miami.

De ultieme familie vakantie in Amerika
UStravel

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (2)
Het MLB seizoen 2024 staat op het punt om een nieuw...
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktailcultuur is diep geworteld in de...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
NHLPlayoffs2024_StanleyCup
NHL Playoffs 2024
Boston-sunset-cruise
New England reisverslag
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika
NHLPlayoffs2024_StanleyCup
Boston-sunset-cruise