New England reisverslag

Afgelopen week heeft Julian, reisadviseur bij UStravel.nl, het genoegen gehad om naar New England af te reizen voor de jaarlijkse Discover New England Beurs.

Boston, Massachusetts

“De reis begon met een fijne, rechtstreekse vlucht van JetBlue naar Boston waar ik twee dagen de tijd had om de stad te verkennen. Hierbij heb ik de stad te voet verkend en een gedeelte van de Freedom Trail gelopen waarbij je veel leert over de Amerikaanse onafhankelijkheid.

Ook heb ik een leuke en leerzame tour gehad door Fenway Park en dat is het oudste honkbalstadion van de Verenigde Staten en Canada, een echte aanrader!

Daarnaast heb ik genoten van een mooie cruise langs de skyline van Boston waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de stad.

Boston sunset cruise

White Mountains

Na mijn bezoek aan Boston ben ik doorgereisd naar Bretton Woods dat middenin in de White Mountains van New Hampshire ligt. Onderweg hiernaartoe zijn we over het prachtige Kancamagus Highway gereden en heb ik ook een leuke treinrit gehad van de Conway Scenic Railroad dat meerdere treinreizen aanbiedt die geschikt zijn voor alle leeftijden waarbij je ontzettend veel kan zien van de mooie omgeving.

Eenmaal aangekomen in Bretton Woods had ik nog een treinrit maar wel een bijzondere; de Mount Washington Cog Railway. Hierbij ga je met een kleine, oudere trein Mount Washington beklimmen die je tussen de lente en de herfst naar de piek van de berg brengt waarbij je kan genieten van een prachtig uitzicht over de White Mountains.

Manchester, New Hampshire

Na het bezoek aan de White Mountains en de beurs ben ik nog op een kleine rondreis gegaan door New Hampshire & Vermont waarbij onze eerste stop in Manchester, New Hampshire was. Dit is een leuke universiteitsstad waar je ook de nodige streetart terug kan vinden en je een bruisend centrum hebt met veel cafés en restaurants.

Green Mountains

Vanuit Manchester in New Hampshire zijn we doorgereisd naar Manchester in Vermont dat een typische ‘small town’ is en midden tussen de bergen van de Green Mountains ligt. In de winter kan je hier op wintersport en in de andere seizoenen kan je hier andere outdoor activiteiten doen zoals een mooie hike maken door de bergen.

Vervolgens zijn we doorgereisd naar Burlington, de grootste stad van Vermont nabij de Canadese grens. Ook deze stad heeft een heel leuk centrum met vele cafés en restaurants en ligt het ook prachtig gelegen aan ‘Lake Champlain’. Vanuit Burlington zijn we naar Stowe gereden, een pittoresk dorp dat ook midden in de Green Mountains ligt waardoor deze bestemming zeer geliefd is bij de natuurliefhebbers.

Ook vind je in deze omgeving de originele Ben & Jerry’s fabriek waar er dagelijks rondleidingen zijn en ijs mag proeven! Verder heb ik in Stowe verbleven in het Trapp Family Lodge waarbij je jezelf waant in Oostenrijk en dat is niet zomaar want deze accommodatie is opgericht door de familie Von Trapp dat zeer bekend is geworden door de film ‘The Sound of Music’.

Daarnaast had je nog Palmer’s Sugar House, een karakteristieke plek waar lokale maple syrup wordt gemaakt. Het wordt al meer dan 50 jaar met veel passie gerund door een familie. In maart en april, oftewel ‘Sugartime’, zijn er maple syrup demonstraties, gratis samples en een hoop leuke activiteiten.

De reis kwam vervolgens tot een eind waarbij we onderweg terug naar Boston nog een tussenstop hebben gemaakt in Woodstock dat ook een klein, idyllisch dorp is met mooie uitzichten op de bergen. Hier vind je leuke, authentieke winkels en een paar gezellige cafés en restaurants.

New England is een hele mooie en gevarieerde regio waarbij je van alles hebt; prachtige natuur, leuke stranden en bruisende steden en ‘small towns’. Omdat New England zo veel te bieden heeft is het ook geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden waardoor dit de ideale bestemming kan zijn. De beste seizoenen om naar New England af te reizen zijn de lente, zomer en herfst waarbij de herfst het meest geliefde seizoen is vanwege het verkleuren van de bladeren waardoor je prachtige uitzichten hebt door de gehele regio.”

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

Goedkope roadtripideeën
Heb je altijd al gedroomd van het maken van een roadtrip?...
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Bij UStravel.nl | Canadatravel.nl streven we er altijd...

Recente posts

Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly
Voel de passie in Philly
Header_Camperreis-2
Waarom je deze zomer een camperreis moet maken
AmerikaanseHamburgers
5 recepten voor Amerikaanse hamburgers
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly
Header_Camperreis-2
AmerikaanseHamburgers