Nashville Highlights

Wat te doen in Nashville, de hoofdstad van Tennessee? Nashville staat bekend om de levendige muziekscene en diverse wijken die elk hun eigen unieke karakter en charme hebben.

Country Music Hall of Fame

Een hotspot voor muziekliefhebbers van over de hele wereld, het Country Music Hall of Fame en het bijbehorende Museum bieden een diepgaande blik op de geschiedenis van countrymuziek. Van legendarische artiesten tot zeldzame artefacten, dit museum is een viering van de countrymuziek die Nashville heeft gevormd tot wat het vandaag is.

Broadway

Broadway in Nashville is niet alleen een plek voor theatershows, maar het is ook de thuisbasis van levendige honky-tonks, live muziek en een overvloed aan restaurants en bars. Een aantal van deze gezellige bars zijn Jason Aldean’s Kitchen + Rooftop Bar, Kid Rock’s Big Honky Tonk & Steakhouse, Miranda Lambert’s Casa Rosa en Tootsie’s Orchid Lounge. Voor een lekker hapje eten ga je naar Sun Diner, “Tennessee’s Best Diner” en voor de beste pulled pork, ribs, of een biertje in de patio ben je bij de Peg Leg Porker BBQ aan het juiste adres.

Van ‘s ochtends vroeg tot laat in de nacht bruist deze straat van activiteit en muziek. Het is de perfecte plek om de authentieke smaak van Nashville te proeven terwijl je luistert naar getalenteerde lokale muzikanten.

Johnny Cash Museum

Het Johnny Cash Museum mag zeker niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Nashville. Het museum heeft de grootste en meest uitgebreide collectie van Johnny Cash-artefacten. Via een chronologische tentoonstelling krijg je een goed beeld van zijn leven en zijn werk.

The Grand Ole Opry

Beleef zelf het gevoel van waar populaire legendes, sterren en countrymuziek elke week live worden gemaakt. De Grand Ole Opry is het podium dat het verleden, het heden en de toekomst van de countrymuziek laat zien. Verken het Amerikaanse land en neem deel aan een begeleide backstagetour, krijg verhalen van achter de schermen en sta zelf in de beroemde cirkel.

Meer tips in Nashville

Centennial Park en The Parthenon

Een oase van groen te midden van de stad, Centennial Park biedt rust en sereniteit aan bezoekers. Het pronkstuk van dit park is de replica van het Parthenon, een indrukwekkende structuur die doet denken aan het oude Griekenland. Het Parthenon in Nashville wordt gezien als het Athene van het zuiden. De tempel is een replica van echte Griekse Parthenon tempel in Athene. Het Parthenon dient als kunstmuseum. 

Stap terug in de tijd en verken de geschiedenis van het zuiden in de Belle Meade Plantation. Deze prachtig gerestaureerde plantage biedt rondleidingen door het landhuis, de stallen en het terrein, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van het leven in het zuiden tijdens het antebellumtijdperk.

Jack Daniel’s Distillery

Een korte rit vanuit Nashville brengt je naar Lynchburg, de thuisbasis van de iconische Jack Daniel’s Distillery. Als ‘s werelds best verkochte Amerikaanse whisky biedt een rondleiding door de distilleerderij een fascinerende blik achter de schermen van dit legendarische merk. Ontdek het ambachtelijke proces van het maken van Jack Daniel’s whisky, van het bronwater dat uit de kalkstenen bronnen van de regio komt tot de houtskoolfiltratie die de kenmerkende zachtheid van de whisky produceert. Proef enkele van de ambachtelijke whisky’s en leer meer over de rijke geschiedenis en tradities van deze beroemde distilleerderij, waardoor het een onmisbare stop is voor liefhebbers van whisky en geschiedenis. Lees deze blog als je meer te weten wil komen over Amerikaanse whisky.

Goo Goo Shop

Een ware traktatie voor zoetekauwen en liefhebbers van chocolade, is de Goo Goo Shop een must-visit bestemming in Nashville. Deze iconische winkel is de thuisbasis van de legendarische Goo Goo Cluster, een heerlijke mix van chocolade, pindakaas, karamel en marshmallow, die al sinds 1912 geliefd is bij Nashvillians en bezoekers.

In de Goo Goo Shop kun je niet alleen genieten van de klassieke Goo Goo Cluster, maar ook een assortiment aan andere heerlijke snoepjes en handgemaakte traktaties ontdekken. Doe een rondleiding door de keuken en zie hoe deze smakelijke lekkernijen worden gemaakt, en vergeet niet om een paar souvenirs mee te nemen om thuis van te genieten. Met zijn charmante sfeer en heerlijke lekkernijen is de Goo Goo Shop een niet te missen stop tijdens je verblijf in Nashvilla.

Belle Meade Plantation

Stap terug in de tijd en verken de geschiedenis van het zuiden in de Belle Meade Plantation. Deze prachtig gerestaureerde plantage biedt rondleidingen door het landhuis, de stallen en het terrein, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van het leven in het zuiden tijdens het antebellumtijdperk.

BelleMeadePlantation

Assembly Food Hall

Een van de nieuwste en meest opwindende culinaire bestemmingen in Nashville is de Assembly Food Hall. Gelegen in het centrum van de stad, biedt deze food hall een smaakvolle ervaring door een diverse mix van culinaire hoogstandjes, allemaal onder één dak. Met meer dan 20 eetgelegenheden, variërend van hamburgers en taco’s tot sushi en barbecue, is er voor elk wat wils. Neem plaats aan een gemeenschappelijke tafel, geniet van live muziek of pak een drankje bij een van de bars terwijl je de levendige sfeer van deze unieke eetbestemming ervaart.

Lees de andere blogs over deze regio

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om Nashville te bezoeken?

De beste tijd om Nashville te bezoeken is meestal tijdens de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november), wanneer het weer aangenaam is en er vaak festivals en evenementen plaatsvinden. Het vermijden van de zomermaanden kan een goed idee zijn vanwege de hoge temperaturen en luchtvochtigheid.

Hoe zit het met vervoer in Nashville?

Nashville heeft een redelijk goed openbaar vervoerssysteem, waaronder bussen en pendeldiensten. Het huren van een auto is ook een populaire optie voor bezoekers die de stad en de omliggende gebieden willen verkennen. Daarnaast zijn er fiets- en scooterdeelsystemen beschikbaar voor korte afstanden.

Zijn er rondleidingen beschikbaar voor de hoogtepunten van Nashville?

Ja, er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar die de hoogtepunten van Nashville behandelen, waaronder bus- en wandeltochten, fietstochten en zelfs Segway-tours. Deze rondleidingen bieden vaak inzichtelijke commentaren en laten bezoekers kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Hoe lang duurt het om de Jack Daniel’s Distillery te bezoeken vanuit Nashville?

De reistijd van Nashville naar de Jack Daniel’s Distillery in Lynchburg bedraagt ongeveer anderhalf tot twee uur per auto. Houd er rekening mee dat rondleidingen door de distilleerderij en proeverijen enkele uren kunnen duren, dus plan dienovereenkomstig.

Zijn er parkeermogelijkheden beschikbaar bij de Assembly Food Hall?

Ja, de Assembly Food Hall biedt parkeergelegenheid in de nabijgelegen parkeergarages en op straat. Tarieven kunnen variëren, afhankelijk van het tijdstip en de duur van het parkeren.

Moet ik van tevoren reserveren voor een bezoek aan bezienswaardigheden zoals de Grand Ole Opry of het Country Music Hall of Fame?

Het wordt sterk aanbevolen om van tevoren te reserveren voor populaire attracties zoals de Grand Ole Opry en het Country Music Hall of Fame, vooral tijdens drukke periodes. Dit helpt om wachttijden te minimaliseren en ervoor te zorgen dat je gegarandeerd toegang krijgt tot de attracties op de door jou gewenste datum en tijd.

Is Nashville een geschikte bestemming voor gezinnen?

Ja, Nashville is zeker een geschikte bestemming voor gezinnen. Naast de muziekgerelateerde attracties zijn er veel familievriendelijke activiteiten en locaties, zoals het bezoeken van Centennial Park, het verkennen van de dierentuin van Nashville, en deelnemen aan educatieve rondleidingen door historische sites.

De ultieme familie vakantie in Amerika
UStravel

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (6)
Op 1 juli viert Canada haar verjaardag met, een nationale...
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS. Elk jaar op 2 juli is het...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (6)
Canada Day
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS
JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
JazzmuziekInAmerika (6)
JazzmuziekInAmerika (5)
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika