San Francisco highlights

Wat te doen in San Francisco?

San Francisco highlights! Een stad vol charme, kleurrijke straatjes en relaxte sfeer. Bezienswaardigheden in San Francisco zijn er genoeg. Of je nu een fan bent van cultuur, natuur of gewoon lekker eten, San Francisco heeft voor ieder wat wils. Dit zijn enkele van de must-see attracties tijdens je bezoek aan deze moderne stad.

Golden gate bridge

Golden Gate Bridge

Begin je avontuur met het meest iconische symbool van de stad: de Golden Gate Bridge. Ondanks de naam doet vermoeden, is de kleur van de brug niet goud maar ‘International orange’. Dit was een bewuste keuze tijdens het ontwerpen van de brug, omdat San Francisco een stad is waar het vaak mistig is en zo zou het er extra uit springen. De brug is niet een feest voor het oog en biedt dan ook fantastische fotomomenten. Een wandeling of fietstocht over de brug geeft je een adembenemend uitzicht op de stad en de oceaan. Tip: probeer de zonsopgang of zonsondergang mee te pakken voor een echt magisch moment!

Alcatraz Island

Een bezoek aan San Francisco is niet compleet zonder een tripje naar Alcatraz Island. Deze voormalige gevangenis, gelegen in het midden van de San Francisco Bay, heeft een rijke geschiedenis en spannende verhalen te vertellen. Boek je tickets op voorhand (ze verkopen snel uit!) en geniet van een fascinerende audio tour die je meeneemt door de gangen van deze beruchte instelling. Lees hier meer over de Alcatraz tour.

Alcatraz Island

Fisherman’s Wharf en Pier 39

Voor een levendige sfeer en lekker eten, moet je zeker Fisherman’s Wharf en Pier 39 bezoeken. Hier vind je een mix van toeristen en locals, allemaal genietend van vers gevangen zeevruchten, unieke winkeltjes en straatentertainers. Vergeet niet om de beroemde zeeleeuwen te groeten die vaak op de dokken van Pier 39 liggen te zonnen!

Lombard Street

Lombard Street, bekend als de ‘meest kronkelige straat ter wereld’, is zeker een bezoekje waard. Deze unieke weg zigzagt naar beneden en is omzoomd met prachtige bloemen en indrukwekkende herenhuizen. Een wandeling naar beneden geeft je een uniek perspectief op de inventieve stadsplanning van San Francisco.

Lombard Street

De Painted Ladies

Voor de fans van de serie ‘Full House’ is een stop bij de Painted Ladies een nostalgische must. Deze kleurrijke Victoriaanse huizen tegenover Alamo Square zijn een perfecte achtergrond voor een ontspannen middag in het park, terwijl je geniet van het uitzicht op de stad die zich achter deze charmante gevels uitstrekt.

Painted ladies San Francisco

Kabeltrams

Geen bezoek aan San Francisco is compleet zonder een ritje in een van de historische kabeltrams. Deze charmante trams bieden een leuke manier om de heuvelachtige straten van de stad te verkennen. Stap op bij Market Street en geniet van een rit die je door enkele van de meest pittoreske delen van de stad voert.

Cable car San Francisco highlights

Chinatown

San Francisco’s Chinatown is de oudste en een van de meest levendige Chinatowns in de Verenigde Staten. Verdwaal in de smalle straatjes, geniet van authentiek Chinees eten en ontdek de rijke cultuur en geschiedenis van deze gemeenschap.

San Francisco is een stad die je gemakkelijk in je hart sluit, met zijn eclectische wijken, vriendelijke mensen en eindeloze bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar avontuur, gastronomie of cultuur, in San Francisco vind je het allemaal. Pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring in de stad aan de baai!

Lees ook onze blogs over andere Amerikaanse steden

Veelgestelde vragen over San Francisco highlights

Wat is de beste tijd om San Francisco te bezoeken?

San Francisco kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste maanden zijn van september tot november vanwege het aangename weer en minder toeristendrukte. De lente is ook een prachtige tijd om de bloeiende bloemen en mild weer te ervaren.

Hoe lang heb ik nodig om San Francisco te verkennen?

Om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, raden we minimaal drie dagen aan. Dit geeft je genoeg tijd om de bekende plekken zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz, en de diverse wijken zoals Chinatown en Fisherman’s Wharf te verkennen.

Zijn er budgetvriendelijke activiteiten in San Francisco?

Zeker! Veel van San Francisco’s attracties kunnen gratis of tegen een lage kost worden ervaren. Wandelen over de Golden Gate Bridge, het bezoeken van de Painted Ladies, en het verkennen van de openbare parken zijn allemaal gratis activiteiten. Ook bieden veel musea op bepaalde dagen gratis toegang.

Wat zijn enkele must-try gerechten in San Francisco?

San Francisco is beroemd om zijn zeevruchten, vooral de krab en clam chowder in een zuurdesembroodkom. Probeer ook de Mission burrito in de Mission District, en geniet van authentieke Chinese keuken in Chinatown.

Wat is de beste manier om door San Francisco te reizen?

Het openbaar vervoer in San Francisco is uitgebreid en handig, met opties zoals bussen, de BART (Bay Area Rapid Transit), en de historische kabeltrams. Veel bezienswaardigheden zijn ook op loopafstand van elkaar, wat wandelen een goede optie maakt. Voor langere afstanden of meer flexibiliteit kun je overwegen een fiets te huren of gebruik te maken van rideshare-diensten.

Waar kan ik het beste overnachten in San Francisco?

San Francisco biedt een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot budgetvriendelijke hostels. Voor eersteklas hotels en gemakkelijke toegang tot toeristische attracties, overweeg Union Square of Fisherman’s Wharf. Als je een meer lokale ervaring wilt, kijk dan naar wijken zoals de Mission District of Haight-Ashbury.

Zijn er tips voor het bezoeken van Alcatraz?

Boek je tickets voor Alcatraz ruim van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen, aangezien ze snel uitverkocht kunnen zijn. Overweeg een nachttour voor een meer dramatische ervaring. Vergeet niet om je goed te kleden voor het wisselvallige weer, aangezien het op het eiland vaak kouder en winderiger is.

Welke evenementen mag ik niet missen in San Francisco?

San Francisco heeft het hele jaar door diverse evenementen. Enkele hoogtepunten zijn het Chinese Nieuwjaar Parade in februari, het San Francisco International Film Festival in april, en de beroemde Pride Parade in juni. Check de lokale evenementenkalender om je bezoek te plannen rond deze festiviteiten.

Wat zijn enkele kindvriendelijke activiteiten in San Francisco?

Kinderen zullen genieten van het Exploratorium, een interactief wetenschapsmuseum, en het California Academy of Sciences, dat een aquarium, planetarium en natuurhistorisch museum omvat. Een bezoek aan de San Francisco Zoo en het kindermuseum van het Bay Area Discovery Museum zijn ook geweldige opties voor gezinnen.

Waar kan ik het beste winkelen in San Francisco?

Union Square heeft een breed aanbod aan winkels, van luxe merken tot grote warenhuizen. Voor unieke boetiekjes en kunstzinnige vondsten, bezoek de wijken zoals de Mission District en Hayes Valley. Ghirardelli Square en Pier 39 zijn ook populair voor souvenirs en lokale producten.

Wat zijn de beste opties voor openbaar vervoer van en naar de luchthaven?

De BART (Bay Area Rapid Transit) biedt een snelle en kosteneffectieve manier om van San Francisco International Airport naar het centrum van de stad te reizen. Er zijn ook shuttles, taxi’s en rideshare-opties beschikbaar die je direct naar je hotel of verblijfplaats kunnen brengen.

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

San-Francisco-highlights
Wat te doen in San Francisco?
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Ga mee op een avontuurlijke reis langs Route 66, ook...

Recente posts

San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly
Voel de passie in Philly
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly