9 steden in Minnesota die je bezocht moet hebben

Minnesota, ook bekend als het ‘Land van 10.000 Meren’, heeft niet alleen prachtige natuur, maar ook talloze leuke steden en stadjes die wachten om ontdekt te worden. Van bruisende stadscentra tot schilderachtige stadjes aan het water, hier zijn enkele van de leukste bestemmingen die deze veelzijdige staat te bieden heeft.


Bekijk de 11-daagse rondreis door Minnesota

1. Minneapolis – De stad van de meren

Gelegen aan de oevers van de machtige Mississippi-rivier, bloeit Minneapolis op als een dynamische metropool doordrenkt met cultuur, geschiedenis en een overvloed aan entertainment. De stad biedt een indrukwekkende mix van moderne skyline en groene parken. Verken het bruisende stadscentrum met zijn eclectische winkels, eetgelegenheden en culturele instellingen, waaronder het Minneapolis Institute of Art. Voor liefhebbers van buitenactiviteiten zijn de oeverpaden langs de rivier en de nabijgelegen meren perfect voor wandelingen, fietstochten en waterrecreatie. Minneapolis staat ook bekend om zijn levendige muziekscene, lokale brouwerijen en diverse eetervaringen, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel inwoners als toeristen die de rijke diversiteit van het stadsleven willen omarmen.

2. Saint Paul – Historie & moderniteit

De tweelingstad van Minneapolis, St. Paul, straalt een historische charme uit met zijn prachtige architectuur en schilderachtige wijken. Bezoek de kathedraal van St. Paul, dwaal door de charmante straten van Grand Avenue en ontdek de lokale boetieks en eetgelegenheden.

3. Duluth – Aan de oever van Lake Superior

Gelegen aan de oevers van het machtige Lake Superior, is Duluth een havenstad met een rijke maritieme geschiedenis. Verken het Canal Park-gebied, bewonder de iconische Aerial Lift Bridge en geniet van de sfeer langs de kustlijn.

4. Red Wing – Ambacht en natuur

Beroemd om zijn productie van aardewerk en schoenen, biedt Red Wing niet alleen ambachtelijke charme, maar ook een prachtige omgeving aan de rivier de Mississippi. Verken het historische stadscentrum, bezoek het Red Wing Shoe Museum en geniet van de adembenemende uitzichten vanaf Barn Bluff.

5. Grand Marais

Grand Marais, aan de noordoostelijke kust van Minnesota, betovert bezoekers met zijn schilderachtige charme en diverse aantrekkingskracht. Van de kleurrijke Main Street en de iconische vuurtoren met adembenemende uitzichten op Lake Superior tot de bloeiende artistieke gemeenschap en de overvloed aan buitenactiviteiten, dit havenstadje is een oase van rust en avontuur. Met lokale ambachten, verse culinaire geneugten, en levendige festivals zoals het Fisherman’s Picnic Festival, biedt Grand Marais een onvergetelijke ervaring aan de oevers van een van ‘s werelds grootste zoetwatermeren.

Grand Marais

6. Hibbing

Diep geworteld in de geschiedenis van de ijzerertsmijnen, biedt Hibbing, Minnesota, een intrigerende kijk op het industriële verleden van de staat. Deze stad in het noorden van Minnesota, oorspronkelijk opgericht als een mijnwerkersgemeenschap, weerspiegelt nog steeds de erfenis van de mijnindustrie die de regio heeft gevormd. Bezoekers kunnen de historische Hull-Rust-Mahoning Open Pit Iron Mine verkennen, een van ‘s werelds grootste open-pit mijnen, en een glimp opvangen van de mijnbouwgeschiedenis. Het nabijgelegen Bob Dylan Birthplace, de geboorteplaats van de legendarische muzikant Bob Dylan, voegt een culturele dimensie toe aan de stad. Terwijl Hibbing een stap terug in de tijd biedt naar de industriële wortels van Minnesota, blijft het ook een levendige gemeenschap die trots is op haar erfgoed en blijft evolueren met de tijd.


De steden van Minnesota zelf ontdekken? Ga op 11-daagse rondreis!

7. Two Harbors

Gelegen langs de oevers van Lake Superior, vormt Two Harbors een betoverend juweel in het noorden van Minnesota. Deze schilderachtige stad, genoemd naar de twee natuurlijke havens aan de kust, weet zowel geschiedenis als natuurlijke pracht te omarmen. De majestueuze vuurtoren van Agate Bay, met zijn rode koepel, markeert niet alleen een pittoresk uitzichtpunt, maar vertelt ook het verhaal van de maritieme geschiedenis van de regio. Bezoekers kunnen dwalen door de charmante straten van de stad, genieten van ambachtelijke winkels en lokale eetgelegenheden, of de serene Agate Beach verkennen. Voor degenen die houden van avontuur in de buitenlucht, biedt de omgeving wandelpaden, zoals de Gooseberry Falls State Park, met zijn watervallen en weelderige bossen. Two Harbors is niet alleen een stop langs de kust; het is een bestemming waar geschiedenis en natuurlijke pracht samenkomen, waardoor bezoekers een onvergetelijke ervaring aan de oevers van Lake Superior beleven.

8. Bemidji

Verscholen tussen de uitgestrekte bossen en omringd door kristalheldere meren, straalt Bemidji als een juweel in het noorden van Minnesota. Deze stad, doordrenkt van inheemse cultuur en doordrenkt met een rijke geschiedenis, staat bekend om meer dan alleen haar natuurlijke schoonheid. Bemidji herbergt het iconische standbeeld van Paul Bunyan en Babe the Blue Ox, een monumentale groet aan de folklore van het Amerikaanse noorden. De oevers van Lake Bemidji bieden niet alleen schilderachtige vergezichten, maar ook mogelijkheden voor recreatie, zoals vissen, kajakken en wandelen langs de Paul Bunyan State Trail. Met zijn levendige kunstscene, ambachtelijke brouwerijen en vriendelijke gemeenschap, belichaamt Bemidji de warme gastvrijheid van het noorden, waardoor het een onmisbare bestemming is voor degenen die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en natuurlijke pracht.

9. Bloomington

In de schaduw van de bruisende stad Minneapolis ligt Bloomington, een stad die een perfecte balans vindt tussen stadsleven en entertainment. Bekend als de thuisbasis van de iconische Mall of America, is Bloomington een winkelparadijs met eindeloze boetieks, restaurants en attracties. De Mall of America herbergt niet alleen winkels van wereldklasse, maar ook spannende attracties zoals het Nickelodeon Universe pretpark en SEA LIFE Minnesota Aquarium. Natuurliefhebbers kunnen ontspannen in de nabijgelegen Minnesota Valley National Wildlife Refuge of een wandeling maken langs de schilderachtige paden van Normandale Lake Park

Mall of America Minneapolis

Lees ook de andere blogs over Minnesota:

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (6)
Op 1 juli viert Canada haar verjaardag met, een nationale...
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS. Elk jaar op 2 juli is het...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (6)
Canada Day
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS
JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
JazzmuziekInAmerika (6)
JazzmuziekInAmerika (5)
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika