Treinreizen door Canada

VIA Rail biedt verschillende routes die door een groot deel van Canada lopen. Wij delen graag een aantal van onze favoriete routes.

Treinreizen bieden een unieke manier om te genieten van het prachtige landschap van Canada, zonder de stress en vermoeidheid van autorijden of de haast van vliegen. Terwijl je comfortabel achterover leunt in je stoel, glijdt het landschap voorbij als een levend schilderij. Treinen brengen je naar afgelegen gebieden die moeilijk bereikbaar zijn met de auto en bieden tegelijkertijd het gemak van reizen tussen grote steden. Daarnaast wordt het onderwerp duurzaamheid in de reiswereld steeds belangrijker. Treinreizen is daarnaast een duurzaam alternatief voor reizen met het vliegtuig en auto.

TreinreizendoorCanada_Routes

The great western way

Jouw avontuur begint zodra je aan boord stapt. Het geroezemoes van de stad zal worden vervangen door het wiegen van de trein terwijl je langs bossen, meren en prairies glijdt. En, net wanneer je denkt dat dingen niet beter kunnen worden, vang je je eerste glimp op van de Rockies. (Net zo geweldig als je denkt dat ze zijn, en dan nog wat meer.) Op de Canadian® zul je snel bevriend raken met Canada.

Toronto – Vancouver

TreinreizendoorCanada_TheGreatWesternWay

City getaways

Of het nu een stadsrondleiding is of een verfrissend weekendje weg, vechten tegen het verkeer is geen manier van reizen. Waarom niet de stress verminderen en het gemak vergroten? Er is geen betere manier om naar alle geweldige festivals, musea en restaurants te gaan dan met een rechtstreekse service van stadscentrum naar stadscentrum. Je komt aan in het hart de stad, ontspannen en klaar om te verkennen.

Qu̩bec City РWindsor

CityGetaways_Route
TreinreizendoorCanada_Quebec

Maritime away time

Stel je voor dat je Montréal verlaat terwijl de schemering valt en de stadssilhouet gehuld wordt, terwijl je door de heuvels van Montérégie rijdt, verre lichten markeren de kleine steden die je passeert op je reis naar het oosten. Bij het aanbreken van de dag daalt de trein af langs de kust van Baie-des-Chaleurs, en al snel ben je in Moncton en daarna Halifax, waar je maritieme avontuur verdergaat.

Montr̩al РHalifax

MaritimeAwaytime_Route
Montreal

Adventureful ways

Deze route volgt prachtige rivieren naar de ruige Pacifische Noordkust van British Columbia. Maak het beste van de spectaculaire uitzichten van het Jasper National Park en ontdek wat ‘geweldig’ echt betekent wanneer je de Canadese Rockies bewondert! Je zou zelfs wat lokale wilde dieren kunnen spotten. Geniet van de weg, helemaal naar het noorden.

Jasper – Prince Rupert

AdventurefulWays_Route

Deze route volgt prachtige rivieren naar de ruige Pacifische Noordkust van British Columbia. Maak optimaal gebruik van de spectaculaire uitzichten van het Jasper National Park en ontdek wat ‘geweldig’ echt betekent wanneer je de Canadese Rockies bewondert! Je zou zelfs wat lokale wilde dieren kunnen spotten. Geniet van de weg, helemaal naar het noorden.

Winnipeg – Churchill

WinnipegChuchill_Route

Op deze reis naar de subarctische regio van noordelijk Manitoba word je beloond met het zien van het noorderlicht in de winter, de kans om ijsberen te zien in de herfst, en de mogelijkheid om beluga’s te spotten in de zomer.

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (2)
Het MLB seizoen 2024 staat op het punt om een nieuw...
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktailcultuur is diep geworteld in de...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
NHLPlayoffs2024_StanleyCup
NHL Playoffs 2024
Boston-sunset-cruise
New England reisverslag
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika
NHLPlayoffs2024_StanleyCup
Boston-sunset-cruise