Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue

Bij UStravel.nl | Canadatravel.nl streven we er altijd naar om de beste reiservaring voor onze klanten te ontdekken. Onlangs kregen twee van onze medewerkers de unieke kans om deel te nemen aan een vliegtuiginspectie van het A321 NEO LR model van JetBlue. Dit was niet alleen een bijzondere ervaring, het gaf ons ook waardevolle inzichten die we graag met jullie delen.

De drie opties van JetBlue

Tijdens de inspectie maakten we kennis met drie verschillende reisklassen die JetBlue aanbiedt:

 1. Core: De economy class van JetBlue, die verrassend veel beenruimte biedt vergeleken met andere luchtvaartmaatschappijen. Een comfortabele optie voor zowel korte als lange vluchten.
JetBlue vliegtuig Core

2. Even More Space: Voor wie iets meer ruimte en comfort wil, biedt deze tussenklasse extra beenruimte, ideaal voor een ontspannen reiservaring. Eén persoon had met zijn lengte van 1,99 m zelfs nog ruimte over. Met de Even More Space stoelen maak je ook nog eens gebruik van priority boarding.

3. Mint Suites: Voor nóg meer ruimte en comfort kies je voor de zogeheten Mint, de business class van JetBlue. De stoelen kunnen volledig naar achteren en zijn ontworpen door een beddenfabrikant. Daarbij krijg je als passagier een echt hoofdkussen en deken (in plaats van een fleecedeken), wat bijdraagt aan een luxueuze en comfortabele reiservaring. Je hebt veel privacy want de suite is volledig af te sluiten door middel van het schuifdeurtje. Tijdens de vlucht kun je kiezen uit verschillende gerechtjes van de kaart en een uitgebreid aanbod aan cocktails.

4. Mint Studio: Voorin de cabin heb je nog twee Mint Studio’s; de luxe klasse van JetBlue, waar je kunt genieten van ruime suites met comfortabele bedden. Een JetBlue cabin crew lid grapte zelfs dat de Mint Studio “een appartement is waar New Yorkers een moord voor zouden doen.” De studio biedt net iets meer ruimte dan de Mint Suite en heeft een hoekbankje aan de zijkant, ideaal om een medereiziger uit te nodigen, te werken of spullen neer te zetten terwijl je ligt. De grote tv en het handige opbergvak voor persoonlijke spullen maken de luxe reiservaring compleet. Daarnaast bevat de studio een goodiebag en een spiegel, zodat je je nog even kunt opfrissen voor de landing.

Gratis extra’s en inclusieve services

Wat deze ervaring extra bijzonder maakt, zijn de vele extra’s die JetBlue biedt. Wist je bijvoorbeeld dat je altijd een trolley en personal item (handtas/laptoptas) gratis mee aan boord mag nemen? Daarnaast zijn alle maaltijden, drankjes en snacks inbegrepen (ongeacht in welke klasse je reist), evenals onbeperkte Fly-fi, zodat je nooit verveeld raakt tijdens de vlucht. Dit betekent dat je nooit extra geld aan boord hoeft uit te geven. Bovendien kun je altijd je maaltijden samenstellen naar jouw wensen, ongeacht allergieën of diëten, want JetBlue heeft voor elke optie iets aan boord.

Duurzaam vliegen

JetBlue streeft niet alleen naar comfort maar ook naar duurzaamheid. Zo hebben ze een aantal maatregelen waarmee ze hun bewuste keuzes laten zien:

 • Het A321 NEO LR model is ontworpen met de nieuwste technologieën om zowel brandstofefficiëntie als passagierscomfort te optimaliseren. Zo is 10% van de brandstof al biobrandstof.
 • JetBlue wast de fleecedekens na iedere vlucht, zodat ze hergebruikt kunnen worden in plaats van weggegooid.
 • Doordat je als passagier je maaltijd kunt kiezen, wordt voedselverspilling aanzienlijk verminderd. Het eten wat overblijft wordt gedoneerd aan de voedselbank.
 • Headsets worden op verzoek verstrekt, wat verspilling vermindert doordat ze niet standaard worden uitgedeeld.
 • Alle materialen die gebruikt worden tijdens de vlucht zijn te recyclen.

De persoonlijke service van JetBlue

Dat JetBlue geen standaard vliegtuigmaatschappij is was al duidelijk, en dat bewijzen ze met de extra service die ze aan de passagiers verlenen. Mint-passagiers ontvangen zelfs een menukaart met hun naam handgeschreven op de voorkant, wat getuigt van JetBlue’s persoonlijke benadering en hun streven om elke passagier speciaal te laten voelen tijdens de vlucht.

JetBlue service Mint

De voordelen van JetBlue op een rijtje

 • Dagelijkse rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar New York en Boston
 • Gratis entertainment systeem
 • Wi-Fi aan boord. Stream series, blijf in contact met je vrienden en familie of luister naar muziek van take-off tot landing!
 • Kleinere vliegtuigen met gemiddeld meer standaard beenruimte in economy in vergelijking tot andere maatschappijen
 • Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inclusief. Dit geldt voor iedere klasse. Je bent dus nooit extra geld aan boord kwijt.
 • Je kunt altijd zelf je maatlijden samenstellen, ongeacht allergieën of diëten. Ze hebben voor alle opties alles aan boord!
 • Eigen terminal (T5) op JFK voor een snelle en relaxte overstap in New York
 • Doorverbindingen naar meer dan 100 bestemmingen in de VS

Deze inspecties zijn niet alleen bedoeld om onze kennis te vergroten, maar ook om jullie, onze klanten, de beste en meest up-to-date reiservaringen te kunnen bieden. De JetBlue experience zelf ervaren? Check de reizen hieronder.

Reizen naar New York en Boston

Laat je inspireren door onze rondreizen die beginnen in New York of Boston. Met JetBlue ben je verzekerd van een vliegende start van je reis!

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Ervaar de romantiek in het zuiden.
Sport in Amerika
Ontdek de invloed van Amerikaanse sporten op de Noord-Amerikaanse...

Recente posts

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Kisses from Texas
Sport in Amerika
Alles over de populairste Amerikaanse sporten
San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Sport in Amerika
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Goedkope roadtripideeën