Reisbeperkingen door bijzondere weersomstandigheden USA en Canada

Reisbeparkingen bijzondere weersomstandigheden USA en Canada

Bijzondere weersomstandigheden in de USA en Canada. Ook in de USA en Canada krijgt men steeds meer te maken met uitzonderlijke weersomstandigheden. Wij willen middels deze blog voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan tijdens je reis en geven je de laatste updates over wanneer je waar te maken kunt krijgen met bijvoorbeeld overlast door bosbranden, overstromingen etc. 

Bijzondere weersomstandigheden in de USA en Canada

Update 26/07/2024: Verschillende branden in British Columbia en Alberta

Update 26/07/2024

Inmiddels heeft het vuur helaas ook Jasper bereikt en is iedereen hier geëvacueerd.
Op dit moment worden alle boekingen tot en met een aankomst op 6 augustus, geannuleerd.

Branden in het noorden en binnenland van British Columbia

Onder Golden bevindt zich een natuurbrand welke inmiddels redelijk onder controle is. Dat betekent dat Highway 95 tussen Golden en Edgewater weer geopend is (6km ten noorden van Radium Hot Springs).

Eventuele wegafsluitingen kunnen in de gaten gehouden worden via Drive BC.

Evacuatie waarschuwing Alpine Meadows Resort in Clearwater

Op dit moment geldt een evacuatie waarschuwing voor het Alpine Meadows Resort in Clearwater vanwege een brand in de omgeving.
Eventuele gasten voor latere aankomst worden indien nodig, omgeboekt.

Evacuatie alerts voor BC kun je hier zien.

Jasper en Jasper National Park

Hier woedt op dit moment een hevige brand. Vanaf de avond van 22 juli is er een evacuatie order uitgegaan voor Jasper en Jasper National Park. Dit geldt voor iedereen die zich hier bevindt. De verwachting is dat het vuur snel Jasper bereikt.

Het advies is om Highway 16 te gebruiken richting het westen wanneer je het gebied verlaat. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Blijf op de hoogte via de website van Alberta

In British Columbia is het heet en droog, waardoor de kans op branden groter wordt. Er zijn dan ook verschillende branden gaande, maar op dit moment veelal in de natuur, waar je er wanneer je door dit gebied rijdt, tot nu toe weinig hinder van ondervindt.

Het is wel belangrijk om te zorgen dat je reist met voldoende water, wat eten en een volle tank. Aangezien vuur onvoorspelbaar is en snel kan gaan, kunnen wegen zomaar afgesloten worden.

Blijf op de hoogte via de BC Wildfire Service en via BC Gov over de actuele ontwikkelingen.

Update 20/06/2024: Highway 1, Californië

Een rit over de Highway 1 in California, ook wel bekend als de Pacific Coast Highway, geeft je adembenemende uitzichten op de Stille Oceaan en de schilderachtige landschappen die langs de kustlijn liggen. De weg loopt langs kliffen en heuvels die uitkijken over de oceaan en biedt een spectaculair uitzicht op de branding, zeeleeuwen, walvissen en dolfijnen die langs de kust zwemmen. Daarnaast zijn er onderweg diverse prachtige stranden, steden en natuurparken te vinden. Het is een van de meest iconische wegen ter wereld en een populaire toeristische attractie vanwege de natuurlijke schoonheid en de ontspannen sfeer.

Update wegafsluiting tussen Limekiln State Park en Lucia

Vanwege zware stormen met veel regenval en grote modderstromen in de winter van 2022 zijn delen van de Highway 1 ten zuiden van Big Sur weggevaagd. Er wordt nog steeds hard gewerkt aan reparatie van de wegen. Het is mogelijk om vanaf Monterey een gedeelte van Big Sur te bezoeken, maar om van noord naar zuid te rijden en vice versa, zal je voorlopig de Highway 101 moeten rijden.

Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden nog een tijdje. Reizigers die over de Highway 1 willen gaan reizen, moeten ten alle tijde voorzichtig zijn en vooraf hun routes controleren op wegafsluitingen.

Orkaan Ian, Florida

Op woensdag 28 september 2022 kwam orkaan Ian aan land in Florida en liet een spoor van vernieling achter. Waar in de meeste plaatsen de schade wel hersteld is, is dat nog steeds niet het geval in de populaire kustplaats Fort Myers.

Veel hotels die aan het strand lagen, zijn nog steeds niet hersteld en ook de opruimwerkzaamheden vorderen maar langzaam.

De ultieme familie vakantie in Amerika
UStravel

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Ervaar de romantiek in het zuiden.
Sport in Amerika
Ontdek de invloed van Amerikaanse sporten op de Noord-Amerikaanse...

Recente posts

c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Kisses from Texas
Sport in Amerika
Alles over de populairste Amerikaanse sporten
San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Sport in Amerika
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Goedkope roadtripideeën