Haunted hotels in Amerika

Slapen in een haunted hotel; droom of nachtmerrie?

Haunted hotels in Amerika… Als je een liefhebber bent van horrorverhalen en altijd al een echte spookervaring hebt willen beleven, dan is een verblijf in een haunted hotel in Amerika misschien wel de ultieme vakantie voor jou. Het land staat vol met historische hotels waar het verleden nooit helemaal verdwenen lijkt te zijn. Gasten en personeel rapporteren al jaren mysterieuze geluiden, spookverschijningen en onverklaarbare gebeurtenissen. Hier zijn enkele van Americas most haunted hotels, waar je een angstaanjagend verblijf kunt ervaren.

1. The Stanley Hotel – Estes Park, Colorado

Misschien wel het beroemdste haunted hotel in de Verenigde Staten, het Stanley Hotel, is vooral bekend als de inspiratiebron voor Stephen King’s roman The Shining. Gelegen in de schilderachtige bergen van Colorado, ademt dit hotel zowel grandeur als mysterie. Gasten en personeel melden regelmatig vreemde geluiden, voetstappen in verlaten gangen en het verschijnen van geesten. Een van de meest bekende is die van Flora Stanley, de vrouw van de oprichter, die naar verluidt nog steeds piano speelt in de balzaal.

Haunted hotels in Amerika

2. The Queen Mary – Long Beach, Californië

Oorspronkelijk een luxe oceaanstomer, de Queen Mary, ligt nu permanent aangemeerd in Long Beach en fungeert als hotel en toeristische attractie. Dit schip heeft een griezelige geschiedenis en wordt beschouwd als een van de meest haunted locaties in Amerika. Passagiers en bemanning die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen, zouden nog steeds aan boord ronddolen. Er wordt gezegd dat je de geest van een jong meisje kunt zien in het zwembad en dat er mysterieuze voetstappen te horen zijn in de lege gangen.

Haunted hotels in Amerika

3. The Myrtles Plantation – St. Francisville, Louisiana

De Myrtles Plantation is een van de oudste en meest spookachtige plekken in de Verenigde Staten. Het hotel heeft een rijke en donkere geschiedenis vol tragische gebeurtenissen. Het meest beroemde spook dat hier zou rondwaren is dat van Chloe, een voormalige slaaf die betrokken was bij een tragisch incident. Bezoekers hebben haar schim in de gangen gezien en sommigen melden zelfs vreemde foto’s met onverklaarbare verschijningen. Dit hotel claimt dat er minstens 12 geesten zijn die de eigendom bewonen.

Myrtles Plantation - St. Francisville

4. The Driskill Hotel – Austin, Texas

Het Driskill Hotel, dat in 1886 werd geopend, is een iconisch gebouw in Austin, Texas, en staat bekend om zijn luxe én om zijn spoken. Het hotel is vooral berucht om de verschijning van een klein meisje dat tragisch omkwam op de trap van het hotel. Gasten hebben gemeld dat ze haar bal zien stuiteren en haar aanwezigheid voelen in de buurt van de trappen. Ook zou de geest van de oprichter, Jesse Driskill, nog steeds door het hotel dwalen.

The Driskill Hotel

5. The Crescent Hotel – Eureka Springs, Arkansas

Het Crescent Hotel Spa Eureka Springs is een prachtig gebouw dat bovenop een heuvel in Eureka Springs ligt, maar het heeft een somber verleden. Tijdens de jaren ’30 diende het als een ziekenhuis voor kankerbehandelingen, onder leiding van een frauduleuze arts. Er wordt gezegd dat de geesten van voormalige patiënten nog steeds ronddwalen in de gangen. Paranormale onderzoekers hebben hier talloze spookverschijningen en onverklaarbare geluiden vastgelegd, waardoor dit hotel de bijnaam “The Most Haunted Hotel in America” heeft gekregen.

The Crescent hotel spa eureka springs

6. Omni Parker House – Boston, Massachusetts

Het Omni Parker House, gelegen in het hart van Boston, is een van de oudste hotels van het land. Het staat bekend om zijn historische betekenis, maar ook om zijn spookachtige reputatie. Gasten hebben gemeld dat ze schimmen in spiegels zien en mysterieuze voetstappen horen in verlaten kamers. Ook zou de geest van de oprichter, Harvey Parker, nog steeds rondwaren om ervoor te zorgen dat zijn gasten goed worden verzorgd.

Omni Parker House

Durf jij te overnachten in haunted hotels in Amerika?

Voor degenen die op zoek zijn naar een echt paranormale ervaring, bieden deze haunted hotels een perfecte mix van geschiedenis en mysterie. Of je nu een scepticus bent of een echte gelover, een nacht doorbrengen in een van deze spookachtige hotels zal je gegarandeerd kippenvel bezorgen. Durf jij het aan?

Veelgestelde vragen over haunted hotels in Amerika

Wat zijn haunted hotels?

Haunted hotels in Amerika zijn accommodaties waar gasten en personeel vaak ongebruikelijke verschijnselen en geesten hebben gerapporteerd. Deze hotels hebben meestal een rijke en soms gruwelijke geschiedenis.

Zijn haunted hotels veilig om in te verblijven?

Ja, de meeste haunted hotels in America zijn veilige plekken om te overnachten. De spookverhalen zijn vaak gebaseerd op folklore en historische gebeurtenissen, maar ze zijn meestal niet gevaarlijk.

Kan ik een ghost tour boeken in deze hotels?

Veel haunted hotels bieden ghost tours aan, waarin je meer leert over de geschiedenis en de spookverhalen van het hotel. Het is een geweldige manier om de paranormale aspecten van de locatie te verkennen.

Hoe kan ik de beste haunted hotels vinden?

Je kunt haunted hotels vinden door online te zoeken naar recensies, ghost tours en forums waar reizigers hun ervaringen delen. Websites en blogs over paranormaliteit bieden ook nuttige informatie.

Wat moet ik meenemen als ik in een haunted hotel verblijf?

Neem een camera mee om eventuele spookverschijningen vast te leggen, een notitieboekje voor het opschrijven van je ervaringen en, als je er in geïnteresseerd bent, een EMF-meter om paranormale activiteit te meten.

Zijn er leeftijdsbeperkingen voor het verblijf in haunted hotels?

De meeste haunted hotels hebben geen specifieke leeftijdsbeperkingen, maar het is altijd goed om vooraf de regels en richtlijnen van het hotel te controleren, vooral als je met kinderen reist.

Lees ook onze andere griezelige blogs

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

Haunted Hotels in Amerika
Slapen in een haunted hotel; droom of nachtmerrie?...
Ghost towns in Amerika (4)
Durf jij deze griezelige spookstadjes te bezoeken?

Recente posts

Haunted Hotels in Amerika
Haunted hotels in Amerika
Ghost towns in Amerika (4)
Top 10 ghost towns in Amerika
Rondreizen door West-Amerika
De mooiste rondreizen door West-Amerika
Beren spotten in Canada
Beren spotten in Canada
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Kisses from Texas
Haunted Hotels in Amerika
Ghost towns in Amerika (4)
Rondreizen door West-Amerika
Beren spotten in Canada
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B