Het coronavirus en reizen naar Canada en de VS

Welke invloed heeft COVID-19 nog op mijn reis?

De wereld is weer geopend en je kunt inmiddels ook (bijna) weer zonder beperkingen naar de USA en Canada reizen.

Alle actuele informatie vind je hier per categorie: 

Coronavirus en het reizen naar Canada en de VS

Inreisvoorwaarden voor de V.S.

Update 02/05/2023: 
Onderstaande informatie komt van de website van The White House. De Amerikaanse Overheid en het Center for Disease Control and Prevention (CDC) werken samen om alle voorwaarden en benodigde documenten nodig voor het reizen naar de USA, samen te vatten en te publiceren. Vanaf 11 mei 2023 vervallen in de Verenigde Staten alle Covid-maatregelen, zowel voor de Amerikanen zelf als ook bezoekers aan de VS.

Vaccinatie- en testverplichting vervallen per 11 mei 2023

Vanaf 11 mei 2023 zijn in de Verenigde Staten alle Covid-maatregelen vervallen, zowel voor de Amerikanen zelf als ook bezoekers aan de VS. Zie: International Travel Site

Dat betekent:

 • Er is geen vaccinatiebewijs meer nodig om Amerika binnen te komen.
 • Het melden van Covid-19 symptomen bij een officiële instantie en verplicht testen en eventuele quarantaine, is vervallen.
 • De mondmaskerplicht op luchthaven, bus- en treinstations en ferry terminals is vervallen. Ook vervalt de mondmaskerplicht in vliegtuigen, treinen en bussen.

Inreisvoorwaarden voor Canada

Update 04/10/2022: 
Onderstaande informatie komt van de website van de Canada Border Service Agency en de website Government of Canada COVID-19 Information. Vanaf 30 september 2022 zijn in Canada alle Covid-maatregelen komen te vervallen, zowel voor de Canadezen zelf als ook bezoekers aan Canada.

Vaccinatie- en testverplichting vervallen per 1 oktober 2022

Vanaf 30 september 2022 vervallen in Canada alle Covid-maatregelen, zowel voor de Canadezen zelf als ook bezoekers aan Canada. Dat betekent:

 • Er is geen vaccinatiebewijs meer nodig om Canada binnen te komen.
 • De ArriveCan applicatie hoeft niet meer gebruikt te worden, alhoewel het nog steeds optioneel kan, indien je dat wenst.
 • Steekproefsgewijs testen bij de grens is vervallen en een negatief testbewijs is niet meer nodig.
 • Het melden van Covid-19 symptomen bij een officiële instantie en verplicht testen en eventuele quarantaine, is vervallen.
 • De mondmaskerplicht op luchthaven, bus- en treinstations en ferry terminals is vervallen. Ook vervalt de mondmaskerplicht in vliegtuigen, treinen en bussen.

De laatste informatie vind je op de website van de Canada Border Service Agency.

ArriveCan app

Reis je na 1 oktober 2022 naar Canada en wil je toch graag je informatie uploaden in de ArriveCan app, dan kan dat. In de app wordt gevraagd om onderstaande informatie: 

 • Je NAW-gegevens en je paspoortgegevens 
 • Je vluchtgegevens – point of entry (eerste binnenkomst in Canada, wat anders kan zijn, dan waar je verblijft, bijv. je vliegt naar Calgary via Toronto. Toronto is dan je point of entry). 
 • De details van je eerste vaccinatie dosis (datum, land en vaccin) 
 • De details van je tweede vaccinatie dosis (m.u.v. Janssen).

Overige vragen?

Het kan natuurlijk zijn dat je met nog meer vragen zit betreft je reis naar Amerika of Canada en het coronavirus. Onderstaand vind je de drie belangrijkste. Mocht je nog ergens mee zitten, laat het ons gerust weten en bel ons op +31 (0)24 677 8750. 

Kan ik gebruik maken van de Boek Gerust Garantie en wat houdt dat in?

Met onze ‘Boek Gerust Garantie’ is het mogelijk om je reisplannen naar de USA en Canada vast te leggen, zonder jezelf druk te hoeven maken over hoge annuleringskosten. Voor pakketreizen zijn de annuleringskosten bijvoorbeeld €100 per persoon tot een maximum van €500. Op het moment van boeken en offreren vertellen we je duidelijk wat de voorwaarden en specifieke annuleringskosten zijn voor jouw maatwerk reis. Geen addertjes onder het gras. Alles lijkt wel onzeker, behalve de Boek Gerust Garantie’!

Wat gebeurt er wanneer er toch weer (meer) inreisbeperkingen gaan gelden en ik hier niet aan voldoe?

Indien er binnen 30 dagen voor je vertrek van je reis naar de USA of Canada een nieuwe inreisbeperking gaat gelden, dan nemen wij contact met je op als het reisadvies code rood is. We bespreken dan gezamenlijk of je de reis wilt verzetten naar een latere datum of dat je de reis wil annuleren. Bij code rood wordt je betaalde reissom gerestitueerd. Bij code oranje geldt dat UStravel.nl | Canadatravel.nl alleen kosteloos annuleert als er sprake is van een inreisverbod of quarantaineplicht op de bestemming. Dit wordt zo ook benoemd in onze UStravel.nl | Canadatravel.nl boekingsvoorwaarden. Let op: Dit geldt niet wanneer er een quarantaineverplichting is bij terugkeer in Nederland. Heb je niet de juiste vaccinaties dan wordt dit niet gezien als inreisbeperking. Conform ANVR voorwaarden dien je altijd zelf zorg te dragen voor de juiste verplichte vaccinaties. Als je nog geen vaccinatie heb gehad is dat dus geen reden om kosteloos de reis te mogen annuleren. Wij verwijzen je hierin naar de soepele Boek Gerust Garantie mogelijkheden van UStravel.nl | Canadatravel.nl.

Mag ik mijn reis kosteloos annuleren als ik nog geen vaccinatiebewijs heb?

Nee. Heb je niet de juiste vaccinaties dan wordt dit niet gezien als inreisbeperking. Conform ANVR voorwaarden dien je altijd zelf zorg te dragen voor de juiste verplichte vaccinaties. Als je nog geen vaccinatie heb gehad is dat dus geen reden om kosteloos de reis te mogen annuleren. Wij verwijzen je hierin naar de soepele Boek Gerust Garantie mogelijkheden van UStravel.nl | Canadatravel.nl.

De ultieme familie vakantie in Amerika
UStravel

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (6)
Op 1 juli viert Canada haar verjaardag met, een nationale...
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS. Elk jaar op 2 juli is het...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (6)
Canada Day
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS
JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
JazzmuziekInAmerika (6)
JazzmuziekInAmerika (5)
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika