Voel de passie in Philly

Philadelphia, ook wel bekend als ‘Philly’, is gelegen in het Oosten van Amerika, tussen New York City en Washington D.C.. Deze stad heeft ongelofelijk veel te bieden en is daarom een perfecte add-on voor jouw bezoek aan New York en/of Washington D.C.

Op uitnodiging van het Philadelphia Visitor Center had ik het geluk mij 4 dagen onder te mogen dompelen in alles wat Philadelphia te bieden heeft.

Er zijn veel redenen om Philadelphia te bezoeken, elk aantrekkelijk voor verschillende interesses:

  • Rijke geschiedenis: Philadelphia is doordrenkt van Amerikaanse geschiedenis. Je kunt er onder andere belangrijke historische sites zoals Independence Hall, waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse Grondwet werden ondertekend, en de Liberty Bell bezoeker.
  • Kunst en cultuur: De stad heeft een bruisende kunstscene, met instellingen zoals het Philadelphia Museum of Art (bekend van de “Rocky Steps”), het Barnes Foundation, en een dynamisch theaterdistrict.
  • Culinaire ervaringen: Philly is beroemd om de culinaire scene, vooral de Philly cheesesteak. Daarnaast biedt de stad een breed scala aan eetgelegenheden die de diverse bevolking van de stad weerspiegelen, van verfijnde restaurants tot lokale eetkramen.
  • Bruisende wijken: Ontdek de diverse buurten van de stad, elk met een unieke sfeer en karakter, van het historische Old City tot het trendy Fishtown.
  • Sport: Philadelphia heeft een gepassioneerde sportcultuur, met professionele teams in alle grote sporten (Eagles voor voetbal, 76ers voor basketbal, Phillies voor honkbal, en Flyers voor hockey).
  • Groene ruimtes en parken: De stad biedt talrijke parken en recreatiegebieden, waaronder Fairmount Park, een van de grootste stedelijke parken in de VS.
  • Evenementen en festivals: Jaarlijks vinden in Philadelphia talrijke culturele evenementen en festivals plaats, zoals het Philadelphia Folk Festival, het Flower Show en vele andere die de levendige gemeenschap van de stad vieren.
  • Passie: Wat je zal opvallen in de stad is dat de inwoners van Philadelphia, ook wel: Philadelphians, erg gepassioneerd kunnen spreken over ‘hun’ stad. Zoals hierboven al staat beschreven hebben ze een fervente liefde voor sport. Fans zijn hartstochtelijk toegewijd aan hun lokale teams. Een ander belangrijk aspect is hun historisch bewustzijn, met een trots op belangrijke sites als Independence Hall en de Liberty Bell. Culinaire liefde is ook prominent, vooral voor de beroemde Philly cheesesteak, maar ook voor een diverse mix van wereldkeukens.

Om je op weg te helpen in deze geweldige stad heb ik een gids gemaakt om drie dagen in Philadelphia optimaal te benutten. Elke dag in Philadelphia biedt een unieke mix van geschiedenis, kunst en lokale cultuur, waardoor je een goed afgeronde ervaring van de stad krijgt. Geniet van je verblijf in deze levendige en historische stad!

PhillyPrison

Dag 1: Duik in de Amerikaanse geschiedenis

Op dag 1 van je bezoek aan Philadelphia kun je het beste gebruikmaken van een Hop-on Hop-off bustour, wat mij betreft een efficiënte manier om veel van de historische bezienswaardigheden en attracties van de stad te zien. Hier is hoe je deze toevoeging kunt integreren in je dag:

Ochtend: Start je avontuur met een Philadelphia Old City Historic Walking tour. Er zijn diverse mogelijkheden, zowel begeleid als zelfstandig (vraag ons naar de mogelijkheden). Bewonder daarna de Liberty Bell, een iconisch symbool van Amerikaanse vrijheid.

Philadelphia_LibertyBell

Wil je nog verder de geschiedenis van Philadelphia induiken? Breng dan een bezoek aan de Museum of American Revolution. Dit museum biedt een diepgaande kijk op de Amerikaanse revolutie door middel van een uitgebreide verzameling van artefacten, persoonlijke verhalen en interactieve tentoonstellingen. Het museum opende zijn deuren in april 2017 en is ontworpen om bezoekers een compleet beeld te geven van de oorzaken, het verloop, en de gevolgen van de Amerikaanse Revolutie. De collectie omvat vele objecten zoals revolutionaire oorlogsrelicten, historische documenten, en kunstwerken. Een van de hoogtepunten is een originele tent die George Washington gebruikte als zijn mobiele commandopost tijdens de oorlog.

Laat in de ochtend: Stap op een Hop-on Hop-off bus, die je langs belangrijke bezienswaardigheden in het centrum van Philadelphia brengt. Je kunt uitstappen bij locaties zoals de Philadelphia Mint, de Ben Franklin Post Office, en andere historische plekken.

Philadelphia_hoponhopoffbus

Middag: Gebruik de bus om terug te keren naar Old City. Bezoek het Betsy Ross House (het huis van de vermeende ontwerpster van de Amerikaanse vlag) en lunch daarna in een van de lokale cafés. De bus maakt het makkelijk om verschillende plekken te verkennen zonder je zorgen te maken over vervoer.

BetsyRoss

Avond: Dineer in de Olde Bar, een echte aanrader voor cocktail- en vis-liefhebbers, in het iconische gebouw waar ooit het beroemde Bookbinder’s restaurant was gevestigd. The Olde Bar staat bekend om zijn heerlijke cocktails en moderne visgerechten, zoals oesters, mosselen en hun kenmerkende snapper soep, een eerbetoon aan het originele recept van Bookbinder. De inrichting heeft de nostalgische sfeer van een 19e-eeuws visrestaurant, waardoor het een perfecte plek is voor wie van historie en hedendaagse gastronomie houdt.

Bookbinders

Dag 2: Kunst en cultuur in Philly

Ochtend: Begin je dag in het Philadelphia Museum of Art, één van de grootste kunstmusea van het land. Bewonder meesterwerken van lokale en internationale kunstenaars, beklim de beroemde “Rocky Steps” en ga natuurlijk nog even op de foto met Rocky!

Rocky_Philadelphia

Eind van de ochtend: Een bezoek aan de Eastern State Penitentiary, één van de meest historische gevangenissen in de VS, mag niet ontbreken! Gebouwd in 1829, was het één van de eerste gevangenissen die het systeem van individuele opsluiting hanteerde, waarbij gedetineerden volledige isolatie ondergingen. Dit revolutionaire systeem beïnvloedde gevangenisontwerp wereldwijd. De indrukwekkende architectuur versterkt de sombere sfeer van de gevangenis. Je kunt door de verlaten cellenblokken wandelen, en aan de hand van een audiotour meer te weten komen over het leven binnen de gevangenismuren en de ontwikkeling van het Amerikaanse rechtssysteem.

Philadelphia (3)

Namiddag: Bezoek het nabijgelegen Rodin Museum, dat de grootste collectie werken van Auguste Rodin buiten Frankrijk huisvest. Loop vervolgens naar het Barnes Foundation museum, bekend om zijn indrukwekkende collectie impressionistische, post-impressionistische en vroegmoderne schilderijen.

Avond: Verken het levendige nachtleven van Center City. Ga dineren in één van de vele uitstekende restaurants, gevolgd door een voorstelling in het Kimmel Center voor de Podiumkunsten of een ander nabijgelegen theater.

Dag 3: Levendige buurten en lokale keuken van Philly

Ochtend: Bezoek de historische Reading Terminal Market. Deze authentieke markt biedt voor ieder wat wils en dus een perfecte plek om te gaan ontbijten. Proef de beroemde Philly cheesesteak of geniet van verse Amish-baksels.

Middag: Breng een bezoek aan het Philadelphia Magic Gardens, een uniek mozaïekparadijs gemaakt door kunstenaar Isaiah Zagar. Zowel in de wijk als het museum zelf vind je kunst wat is opgebouwd uit keramiek, spiegels en gerecyclede materialen. Zeer indrukwekkend en uniek om te zien!

Voor het bewonderen van kunst en Street art ben je in de wijk rondom Philadelphia Magic Gardens aan het goede adres! Voorheen een buitenwijk is tegenwoordig een hip en bruisend deel van South Philly vol met mozaïekkunst en muurschilderingen en graffiti. Wil je hier meer van weten? Neem dan deel aan het Philadelphia Street Art Walking Tour!


Avond:
Sluit je bezoek af met een wandeling langs de waterkant bij Penn’s Landing, waar vaak festivals en concerten plaatsvinden. Geniet van een laatste diner in een van de restaurants met uitzicht op de rivier of in de trendy wijk Fishtown.

Onze reizen met Philadelphia

Lees ook onze andere reisverslagen

Susanne Jans

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

San-Francisco-highlights
Wat te doen in San Francisco?
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Ga mee op een avontuurlijke reis langs Route 66, ook...

Recente posts

San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Verken de bestemmingen langs de Route 66
Goedkope roadtripideeën
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly
Voel de passie in Philly
San-Francisco-highlights
Bestemmingen-langs-de-Route-66
Goedkope roadtripideeën
Comfortabel vliegen naar New York en Boston met JetBlue
Header_VoeldepassieinPhilly