Wat te doen in Minnesota – de top 10 bezienswaardigheden

Minnesota, ook wel bekend als het “Land van de 10.000 Meren”, biedt een schat aan natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden. Of je nu een liefhebber bent van adembenemende landschappen, historische plekken, of bruisende steden, Minnesota heeft voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee op een reis door de staat en laten we je kennismaken met de 10 leukste bezienswaardigheden die Minnesota te bieden heeft.


Bekijk de 11-daagse rondreis door Minnesota

1. Mall of America, Bloomington

De Mall of America, gelegen in Bloomington, is een van de grootste winkelcentra ter wereld en de grootst van de Verenigde Staten. Naast winkels van bekende merken biedt het complex ook een overvloed aan entertainment, waaronder een pretpark genaamd Nickelodeon Universe, een SEA LIFE-aquarium en het interactieve museum Crayola Experience.

Mall of America_Nickelodeon Universe

2. Boundary Waters Canoe Area Wilderness

Voor de avontuurlijke zielen is er de Boundary Waters Canoe Area Wilderness. Deze uitgestrekte wildernis, bezaaid met kristalheldere meren en weelderige bossen, is perfect voor kanoën, kamperen en het ervaren van de ongerepte natuur.

WOODS_BWCA_paddle

3. Split Rock Lighthouse State Park

Reis langs de oevers van het Lake Superior naar het Split Rock Lighthouse State Park. Dit historische vuurtorenstation biedt een adembenemend uitzicht op de grootste van de Grote Meren en een fascinerende blik op de maritieme geschiedenis van de regio.

Split Rock Lighthouse Lake Superior North Shore Minnesota

3. Minneapolis Institute of Art

Het Minneapolis Institute of Art (MIA) staat bekend als een culturele schat in het hart van Minneapolis, Minnesota. Dit gerenommeerde kunstmuseum herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 90.000 kunstwerken, variërend van antieke meesterwerken tot hedendaagse creaties. Bezoekers kunnen door de uitgestrekte galerijen dwalen en genieten van een gevarieerde verzameling schilderijen, beeldhouwwerken, decoratieve kunst en nog veel meer. Het museum heeft een sterke nadruk op educatie en biedt programma’s en rondleidingen om kunst toegankelijk te maken voor alle leeftijden en achtergronden. Met zijn prachtige architectuur, diverse tentoonstellingen en culturele evenementen is het Minneapolis Institute of Art niet alleen een plek voor bewondering van kunst, maar ook een ruimte waar de gemeenschap samenkomt om inspiratie op te doen en artistieke schoonheid te vieren.

4. Voyageurs National Park

Voyageurs National Park in Minnesota is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers, maar ook een van de beste plekken om het betoverende noorderlicht te ervaren. Dit waterrijke park, ideaal voor kajakken en vissen, biedt ‘s nachts een spectaculaire show van dansende groene en paarse lichten aan de hemel. Overdag kunnen bezoekers genieten van de rijke flora en fauna, terwijl de historische routes en inheemse Amerikaanse cultuur een diepere culturele ervaring bieden. In de winter verandert het park in een sprookjesachtig sneeuwlandschap, perfect voor sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Voyageurs National Park is een uitnodiging om de serene schoonheid van de Amerikaanse wildernis te ontdekken.

5. Target Field Stadium, Minneapolis

In het hart van Minneapolis, omarmd door de skyline van de stad, ligt Target Field Stadium als een moderne tempel voor honkbalfans. Dit prachtige stadion is niet alleen de thuisbasis van het Major League Baseball-team, de Minnesota Twins, maar biedt ook een onvergetelijke ervaring voor bezoekers, zowel sportliefhebbers als gezinnen die op zoek zijn naar een vermakelijke dag uit.

6. Lake Itasca: De bron van de Mississippi-rivier

Lake Itasca, gelegen in het noordelijke deel van Minnesota, wordt beschouwd als de officiële bron van de machtige Mississippi-rivier. Dit serene meer, omgeven door weelderige bossen en ongerepte natuur, markeert het beginpunt van de opmerkelijke reis van de Mississippi door het hart van het continent. Bezoekers kunnen de bron van de rivier ervaren door over de iconische “Mississippi Headwaters” te wandelen, waar het water zich voor het eerst verzamelt en de reis begint als een kabbelende beek. Het Itasca State Park, waarin het meer zich bevindt, biedt uitgestrekte wandelpaden, pittoreske fietsroutes en rustige plekjes om te genieten van de natuur. Lake Itasca, met zijn symbolische betekenis en natuurlijke pracht, is een must-visit bestemming voor diegenen die de historische oorsprong van de Mississippi willen ervaren te midden van de rustige schoonheid van het noordelijke landschap.

family-itasca-state-park-mississippi-headwaters-2_Kvidt Creative

7. Grand Marais: Een schilderachtig havenstadje

Aan de oevers van Lake Superior ligt Grand Marais, een schilderachtig havenstadje met charmante winkels, kunstgalerijen en uitstekende eetgelegenheden. De sfeer en de adembenemende omgeving maken het een geweldige plek om te verkennen.

Grand Marais

8. Pipestone National Monument: cultureel erfgoed

Ontdek de rijke inheemse Amerikaanse geschiedenis bij het Pipestone National Monument. Hier kun je de roodachtige steen bewonderen die door inheemse volkeren werd gebruikt voor de vervaardiging van heilige pijpen.

9. Sculpture Garden, Minneapolis

De Minneapolis Sculpture Garden is een uitgestrekt groen gebied dat is gevuld met hedendaagse beeldhouwwerken van internationale kunstenaars. Een wandeling door de tuin onthult een opwindende mix van abstracte kunst, conceptuele installaties en speelse creaties. Iconische stukken, zoals “Spoonbridge and Cherry” van Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen, fungeren als herkenningspunten die bezoekers uitnodigen om verder te verkennen.

10. Paisley Park, Chanhassen

Diep verscholen in de stad Chanhassen, Minnesota, ligt een plek die niet alleen het verhaal vertelt van een muzikaal genie, maar ook fungeert als een heiligdom voor de fans die zijn erfenis levend willen houden. Paisley Park, het voormalige huis en creatieve bolwerk van de legendarische muzikant Prince, is een unieke bestemming die muziekliefhebbers van over de hele wereld aantrekt.

Paisley-Park-Purple-Rain-Exhibit-motorcycle

Minnesota is een staat die zijn bezoekers betovert met een diverse mix van natuurlijke pracht, historische schatten en culturele hoogtepunten. Of je nu de bruisende steden wilt verkennen of tot rust wilt komen in de weelderige natuur, Minnesota heeft voor elk wat wils. Deze top 10 bezienswaardigheden bieden slechts een glimp van wat deze staat te bieden heeft, dus pak je koffers en ontdek zelf de wonderen van Minnesota.

Lees ook de andere blogs over Minnesota:

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

JazzmuziekInAmerika (6)
Op 1 juli viert Canada haar verjaardag met, een nationale...
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS. Elk jaar op 2 juli is het...

Recente posts

JazzmuziekInAmerika (6)
Canada Day
JazzmuziekInAmerika (5)
UFO-bestemmingen in de VS
JazzmuziekInAmerika (2)
MLB Seizoen 2024
JazzmuziekInAmerika (1)
Amerikaanse cocktails
JazzmuziekInAmerika
Jazzmuziek in Amerika
JazzmuziekInAmerika (6)
JazzmuziekInAmerika (5)
JazzmuziekInAmerika (2)
JazzmuziekInAmerika (1)
JazzmuziekInAmerika