De mooiste rondreizen door West-Amerika

Ontdek met je eigen huurauto al het moois van het westen van de USA.

Autorondreizen door West-Amerika! Heb je de cowboy-boots al klaar staan voor een reis door het zuidwesten van Amerika? Bezoek prachtige steden als San Francisco, San Diego en Los Angeles. Aan immens mooie natuur geen gebrek in West-Amerika. Ontdek de Grand Canyon, Yosemite National Park, Bryce Canyon National Park en Zion National Park.

Begin je avontuur in Californië

De meeste rondreizen door West-Amerika beginnen in Californië. Los Angeles, met zijn glitter en glamour, is een perfect startpunt. Bezoek Hollywood, wandel over de Santa Monica Pier en geniet van de unieke cultuur en het eten. Vanuit LA kun je noordwaarts rijden naar San Francisco, bekend om de Golden Gate Bridge, Alcatraz en de schilderachtige straten van de stad.

De prachtige natuur in Californië

Californië staat ook bekend om zijn adembenemende natuurparken. Yosemite National Park, met zijn indrukwekkende granieten kliffen en watervallen, is een must-see. Sequoia National Park, thuisbasis van de gigantische sequoiabomen, biedt een ander soort natuurschoon dat je niet mag missen.

Avontuur beleef je in Nevada

Een bezoek aan Nevada biedt een mix van natuur en stadsleven. Las Vegas, de entertainmenthoofdstad van de wereld, is een ervaring op zich met zijn casino’s, shows en nachtleven. Niet ver van Las Vegas ligt de Valley of Fire State Park, waar je kunt wandelen tussen de opvallende rode zandsteenformaties.

Las Vegas

Archeologische schatten in Utah

Utah is een staat die elke natuurliefhebber zal betoveren. Nationale parken zoals Zion, Bryce Canyon en Arches bieden ongeëvenaarde landschappen van rotsformaties en canyons. Het bezoeken van deze parken geeft je een diepere waardering voor het natuurlijke erfgoed van Amerika.

Zion National Park

De ruige schoonheid van Arizona

Arizona herbergt een van de zeven natuurwonderen van de wereld: de Grand Canyon. Een wandeling langs de rand of een helikoptervlucht over de kloof biedt een onvergelijkbaar uitzicht dat je je leven lang bijblijft. Ook is het leuk om de historische Route 66 te rijden die door dit gebied loopt.

Grand Canyon

Tips voor je roadtrip door West-Amerika

  1. Plan je route vooraf: West-Amerika is uitgestrekt, en het plannen van je route kan helpen om het meeste uit je reis te halen. Dat doen we bij UStravel.nl graag voor je!
  2. Reserveer campings, nationale parken en hotels op voorhand: Vooral in het hoogseizoen kunnen populaire locaties snel vol raken. Bekijk hier welke nationale parken je moet reserveren.
  3. Houd rekening met het weer: De temperaturen en weersomstandigheden kunnen sterk variëren, afhankelijk van waar en wanneer je reist. Check de actuele weersomstandigheden en eventuele reisbeperkingen hier.
  4. Zorg voor een betrouwbare auto: Een comfortabele en betrouwbare auto is essentieel voor een roadtrip. Overweeg een voertuig met goede brandstofefficiëntie en voldoende ruimte voor je bagage. Bij UStravel.nl regelen we ook de autohuur.

Onze mooiste autorondreizen door West-Amerika

Hieronder vind je diverse reizen door West-Amerika. Staat jouw ideale route er niet bij? Geen probleem, stuur ons dan je wensen en we stellen een reis op maat voor jouw samen in een vrijblijvende offerte.

Wonderful West

Samengesteld door en voor echte Amerika reizigers | 20-daagse autorondreis.

Deze Wonderful West rondreis is samengesteld door en voor echte Amerika reizigers! Op het forum van AllesAmerika.com hebben zij hun reisroutes gedeeld en uitgewerkt, met als uitkomst deze prachtige rondreis door het westen van de USA! Een perfecte combinatie van de nationale parken en prachtige steden van het westen met voldoende tijd om onderweg te genieten van al het moois dat op je pad komt!

San Francisco
Leuk aan deze reis…
  • Reis door de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Inclusief de natuurparken Yosemite, Death Valley, Bryce, Zion en de Grand Canyon
  • Inclusief de beroemde steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
  • Helemaal op maat aan te passen

Highlights of the West

Alle highlights in het westen van de USA | 15-daagse autorondreis. Tijdens deze prachtige tour ontdek je alle hoogtepunten van het westen. Vanaf Los Angeles rij je langs de prachtige Pacific Coast naar San Francisco. Ook zie je tijdens deze rondreis alle prachtige parken zoals Yosemite, Sequoia, Death Valley, Zion, Lake Powell en de Grand Canyon. Tevens kun je onderweg een gokje wagen in Las Vegas. Ten slotte vlieg je weer terug vanaf Los Angeles.

Lake Powell
Leuk aan deze reis…
  • Ontdek alle hoogtepunten in het zuid-westen van Amerika
  • Combinatie hippe steden en de mooiste nationale parken
  • Inclusief Yosemite, Grand Canyon en Bryce
  • Helemaal op maat aan te passen, maak bijvoorbeeld vooraf een stopover in New York!

American National Parks

Rondreis langs Amerika’s mooiste nationale parken | 22-daagse autorondreis. Tijdens deze rondreis bezoek je de mooiste nationale parken van het Westen van de USA. Je reis start en eindigt in Los Angeles waarbij je de beroemde Highway 1 rijdt naar San Francisco, het indrukwekkende Yosemite National Park bezoekt, maar ook de geisers van Yellowstone National Park gaat zien. Laat je verbazen door de indrukwekkende natuur van het prachtige Westen van Amerika en maak een rondreis om nooit te vergeten!

Yellowstone
Leuk aan deze reis…
  • Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
  • Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
  • Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, San Francisco, Las Vegas en Denver
  • Helemaal op maat aan te passen

Veelgestelde vragen over rondreizen door West-Amerika

Wat is de beste tijd van het jaar om West-Amerika te bezoeken?

De beste tijd om West-Amerika te bezoeken hangt af van je bestemming binnen de regio. Voor de meeste nationale parken is de lente (maart-mei) of de herfst (september-november) ideaal vanwege het milde weer en minder drukte.

Hoe lang duurt een gemiddelde roadtrip door West-Amerika?

Een gemiddelde roadtrip door West-Amerika duurt ongeveer twee tot drie weken. Dit geeft je voldoende tijd om diverse hoofdattracties te bezoeken zonder je gehaast te voelen.

Wat zijn enkele essentiële items die ik moet meenemen?

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding, een goede zonnebril, zonnebrandcrème, voldoende water, en een betrouwbare navigatiesysteem meeneemt. Vergeet ook niet een EHBO-kit en extra snacks voor onderweg.

Is een internationaal rijbewijs nodig voor het rijden in West-Amerika?

Voor buitenlandse bezoekers is het aan te raden om naast hun nationale rijbewijs een internationaal rijbewijs te hebben. Dit vergemakkelijkt het proces bij het huren van een auto en kan nuttig zijn bij verkeerscontroles.

Wat zijn de topbezienswaardigheden die ik niet mag missen?

Enkele topbezienswaardigheden zijn de Grand Canyon in Arizona, de nationale parken in Utah zoals Zion en Arches, de steden Los Angeles en San Francisco in Californië, en natuurlijk Las Vegas in Nevada.

Andere blogs over rondreizen door Amerika

Jildou

Over de auteur

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

Rondreizen door West-Amerika
Ontdek met je eigen huurauto al het moois van het westen...
Beren spotten in Canada
Ga op avontuur in de Canadese wildernis

Recente posts

Rondreizen door West-Amerika
De mooiste rondreizen door West-Amerika
Beren spotten in Canada
Beren spotten in Canada
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Kisses from Texas
Sport in Amerika
Alles over de populairste Amerikaanse sporten
San-Francisco-highlights
San Francisco highlights
Rondreizen door West-Amerika
Beren spotten in Canada
c-B.-Mistich_Grapes-in-Gillespie-County-Credit-B
Sport in Amerika
San-Francisco-highlights